Dinsdag (Senioren) 2020







13 oktober 2020

Op 13 oktober j.l. is de laatste viswedstrijd voor de dinsdagmiddag competitie 2020, de 55+ wedstrijden ook wel genoemd, gevist. Deze competitie bestond uit 10 wedstrijden.
Omdat het de laatste viswedstrijd was, werd voordat de loting begon, een ieder getrakteerd op een broodje worst, aangeboden door de verenging. Dit broodje werd uiteraard verzorgd door Cafe de Vriezerbrug, deze traktatie werd door de vissers met smaak genuttigd. 

Daarna werd er geloot en ging een ieder naar zijn stek

Om te kijken voor de juiste diepte ging A. Sanou te water, wel een beetje raar vond ik want daar zijn toch peilloodjes voor Andre? Dit deed Andre natuurlijk niet vrijwillig, de walkant was glad. Drie medevissers hadden er een hele 'kluif' aan om de bijna 100 kilo zware Andre weer op het droge te krijgen. 

Toen dit alles weer achter de rug was, klonk het beginsignaal, om 13.00 uur. 
Met 3 punten voorsprong op mijn achtervolgers, was het voor mij nog wel even goed opletten als het 'dobbertje' onderging.
Helaas ging deze niet zo vaak onder als ik gehoopt had. Heel anders ging het bij de concurrentie, daar werd regelmatig een voorntje en een bliekje gehaakt.
B. v.d Veen had nog een mooie bonusvis gehaakt, namelijk een zeelt en deze ook nog eens verzilverd wat hem de winst in het A-Vak opleverde met een totaal gewicht van 3620 gram.
In het B-Vak was het J. Post die met 3720 gram aan vis de winnaar werd van deze dag. Zelf werd ik vandaag 5-e. Dit had tot gevolg dat ik 1 punt tekort kwam om de competitie op mijn naam te schrijven, net als 2 jaar geleden toen J. Post mij de eerste plaats afsnoepte.  Diezelfde J.Post deed dat dit jaar dus weer.

Joop gefeliciteerd met de overwinning van de dinsdagmiddag competitie 2020. 

En zo komt er een einde een seizoen die wat anders ging als andere jaren dit ivm de corona

Helaas worden er dit jaar geen wedstrijden meer door de H.V.V Assen georganiseerd. 

Alle vissers bedankt namens de wedstrijdcommissie voor de sportieve wedstrijden. En ik hoop dat we allemaal gezond blijven, en elkaar weer in goede gezondheid terug zullen zien in een normaal seizoen 2021 .


J. Brink






6 oktober 2020

6 Oktober waren er 17 vissers die de uitdaging met de wind aan gingen, want na een prachtige zomer dit jaar, wat het weer betrof ,was het deze dag behoorlijk winderig.
T. Winters was ook in gevecht met de wind, maar verloor dit gevecht, met als gevolg dat de halve visuitrusting in het water belandde, nog voordat het beginsignaal had geklonken. Maar na wat schep en dregwerk kon een gedeelte weer op het droge gehaald worden en kon ook hij aan de wedstrijd beginnen. 

Zoals zo vaak werd er in het begin wel een visje gevangen, maar voor het merendeel van de vissers bleef het bij een paar kleine voorntjes. Dat het weer wat kouder wordt was aan de soort vis wel te zien tijdens het wegen. De voorns worden al wat groter van formaat.

Ook op deze dag waren de kopplekken de winnaars van de vakken, zoals te zien in onderstaande uitslag.

Met nog één wedstrijd te gaan is deze competitie nog allerminst beslist. Volgende week wordt deze strijd uitgevochten tussen te Taarlose en Oudemolense brug. 

Graag zie ik jullie dan weer op de NAM weg voor de loting.

J. Brink





15 september 2020

Ook op deze dag viel het niet mee om een parcours uit te zetten, omdat er op de Groene Dijk niet gevist kon worden. Er werd dan ook  door de wedstrijdcommissie besloten om dan maar bij Beuving (N.W. Kanaal, de Punt) te gaan vissen. Maar helaas,  toen de uitzetters van de steknummers daar aankwamen, zat er al een visclub ,dus dan maar naar de driesprong Taarlosebrug. Ook hier helaas, op deze plek lukte dat ook niet,  omdat ze hier een kabel langs de weg aan het aanleggen waren. De rest van het  N.W. Kanaal was groen en groen en groen van de alg. Alleen tussen de Taarlose en Oudemolense brug kon nog redelijk gevist worden, dus moest het daar maar weer gebeuren, er was geen andere keus. 

Doordat we bij onze viswedstrijden Assen geen vaste A en B klasse hebben,  kwamen vandaag de 9 best geklasseerde vissers van de competitie weer in het A vak en de rest in het B vak. Op deze manier proberen we het tot het laatst spannend te houden. Nadat Klaas zijn toeter om 13.00 uur liet afgaan, werd er gelijk fanatiek gevoerd en gevist. Zo had F. Bruining al snel een paar vissen in het net terwijl zijn buurman J. Habing nog bezig was om aas aan zijn haak te doen. Maar erg druk moest je je ook weer niet maken, zei Jaap, want daar was het veel te warm voor. Het was deze dag namelijk rond de dertig graden. Over het geheel werd er redelijk tot goed gevangen. 

J. de Pruis werd vandaag de winnaar van het B-vak met 1780 gram aan vis en klimt weer een paar plaatsen omhoog in de competitie,  zodat hij de volgende wedstrijd weer moet plaatsnemen in het A vak, waar in het A-vak  F.  Bruining met 3770 gram vis de winnaar was.

J. Brink




8 september 2020

Voor 8 september stond de Norgervaart op het programma, wat het viswater betreft. Alleen kon daar de wedstrijd niet worden gehouden! Nederland wordt namelijk steeds 'groener', ook in het water jammer genoeg. Er werd uitgeweken naar het Noord Willemskanaal (nabij de zuivering), waar we mooi met de wind in de rug konden plaatsnemen op de door loting aangewezen stek.
Eén van onze deelnemers dacht dat je wel even in het land kon draaien met een bus op een natte ondergrond. Dit had de persoon vorig jaar ook al geprobeerd en toen lukte het ook al niet. Maar na wat hulp van mede vissers kwam ook deze deelnemer in de grote blauwe bus (we noemen geen namen) ook op zijn steknummer aan. Enige tijd later was een ieder klaar met 'opbouwen' van zijn stek en kon de strijd om het meeste gewicht in het net te krijgen, beginnen.

Deze dag is er voornamelijk kleine vis gevangen. Vissend met de 'lange stok' of vissen dicht aan 'de kant' was er weinig te vangen. De vissers die vandaag een mooie brasem wisten te haken stonden allen op het podium (spreekwoordelijk dan).

Het was R. Rouwkema die met een gewicht van 4420 gram aan vis de grote winnaar was vandaag.


J. Brink



25 augustus 2020

Met 18 deelnemers werd op 25 augustus gevist tussen de Taarlose en Oudemolense brug.
Er is gekozen om aan de oostzijde te gaan zitten, achter een bos wal, dit in verband met de slechte weersvoorspellingen.
Dit betreft het gedeelte langs het fietspad, hier is nog volop ruimte om langs het fietspad de auto te parkeren en de fietsers niet te hinderen.

Om 13.00 uur starten 17 vissers met de wedstrijd. K.Beuker kwam een half uurtje later, hij moest namelijk met zijn echtgenoot naar het ziekenhuis. Over het gehele parcours is er wel vis gevangen. Zo ving F.Bruining er een aantal van honderd stuks, dan wel kleine vis. Helaas voor hem was er geen 'bonusvis' bij. T. Winters was de enigste met een 'bonusvis',.maar daar bleef het dan ook bij. 

Opvallend was het vandaag dat de beide 'kopstekken' 2210 gram vis aanboden maar geen een vandeze twee wist het vak te winnen.
In het A vak was ik zelf met 2630 gram de winnaar, en in het B vak H. Heins met 2830 gram, de grote winnaar van deze visdag . 

De volgende wedstrijd is op 8 september. Deze zal oorspronkelijk gevist worden aan de Norgervaart, maar helaas kan door de vele begroeiIng hier geen wedstrijd worden gehouden en zal er worden uitgeweken.

De plaats van samenkomst op 8 september aanstaande is nu op de parkeerplaats van de Vriezerbrug .

Hoogstwaarschijnlijk zal er dan worden gevist nabij de zuivering.

Graag allen tot dan.


J.Brink




21 juli 2020

Op 21 juli j.l. werd er gevist aan het N.W-.Kanaal vanaf de Vriezerbrug tot sluis 3.
Er waren vandaag 2 deelnemers van de competitie afwezig, zodat we deze wedstrijd begonnen met 17 vissers.

Om 12.00 uur was iedereen aanwezig en ging een ieder naar zijn stek. Daar aangekomen was het even schrikken, het leek wel beetje meer op een goed gemaaid voetbalveld, dan op een kanaal waar ik kon gaan vissen. Maar ach, het dreef wel wat naar rechts, en ikzelf  dacht dat is straks zo weg. Dus de hengels klaargemaakt en om 13.00 uur vol goede moed begonnen met vissen.
Na een half uurtje bleef het kroos 'mooi' voor mij liggen, waarop ik besloot maar even een wandelingetje te maken.
Zo kon ik mooi zien of de rest er net zo mee zat .maar dit was gelukkig niet het geval. Op de lage steknummers was het bijna schoon en werd er ook wel een visje gevangen. Op de hoge nummers was het een stuk minder met de vangsten, want ook daar was het moeilijk vissen tussen al het kroos wat aan de oppervlakte dreef.

Zoals altijd komt er wel weer een winnaar uit de bus, 21 juli was het J.Post die met 3810 gram aan vis het A Vak won, H.Heins was eerste met 1820 gram aan vis in het B vak.

Met deze uitslag heeft J.Post de kop van deze competitie weer overgenomen van T.Winters,  met nog 5 wedstrijden te gaan kan er nog veel gebeuren.

Hoe dat gaat 'uitpakken' gaan we zien op 25 augustus aanstaande op het parcours tussen de Taarlose en Oudemolense brug.

Tot dan.


J.Brink




7 juli 2020

Op 7 juli j.l.  werd alweer de 4-e viswedstrijd op de dinsdagmiddag gevist, gehouden aan het Noord-Willemskanaal tussen sluis 3 en 4.
Met een slechte voorspelling kwa weersomstandigheden, werd er voor gekozen om aan de zandweg zijde te gaan vissen.
17 Vissers hadden zich gemeldt en werd er om 13.00 uur begonnen aan de viswedstrijd. 
Er werd voornamelijk kleine vis gevangen, voor de één wat meer als door de ander. Maar laten we wel wezen, dat is toch beter als helemaal niets. 
Dat het NW-Kanaal een water is waar een 'kopplek' niet gegarandeerd de overwinning oplevert,  bleek vandaag maar weer. 

Zo was het vandaag T.Winters die precies in het midden van het parcours op zijn steknummer plaatsnam, maar toch met overmacht de wedstrijd op zijn naam kon zetten, met een gewicht van 4340 gram aan vis.
Achteraf viel het weer, op een spatje regen na best mee en werd het een gezellige middag, .alles weer volgens de regeltjes van de R.I.V.M.


J.Brink




30 juni 2020 

Dinsdagmiddag 30 juni  is er gevist aan het N.W kanaal, tussen sluis 4 en brug de punt, het bekende wedstrijd parcours nabij de scheepswerf, de Punt. 
Drie personen hebben zich voor deze wedstrijd afgemeld, zodat we met 16 deelnemers de wedstrijd aangingen.
Na weken mooi weer, leek het vandaag wel bijna herfst. Met de wind recht van voren kon er toch goed gevist worden Of het goed vissen was? Dat was het hem nou net vandaag. 

In het A-vak, direct achter de sluis, was het maar moeilijk om ook maar een visje te vangen.
Daar was het J.Habing die met slechts 400 gram aan vis het vak won. In dit vak waren nog drie vissers die gezamenlijk nog geen 400 gram konden aanbieden. Gewoon teleurstellend met ook nog eens 4 deelnemers met nul. 

Iets beter ging het in het B-vak;
Daar was het uitermate spannend bij de weging, er zat namelijk maar 60 gram verschil in de nummer 1 (J.Post met 2060 gram) en de nummer 2 (W. Honebecke met 2000 gram).
In dit vak had men allemaal vis op 1 deelnemer na. 

Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Het blijft altijd de vraag bijten ze of bijten ze niet.

De volgende wedstrijd is op 7 Juli, N.W.-Kanaal, tussen sluis 3 en 4.

Allen tot dan .


J.Brink





16 juni 2020


Op 16 juni meldden zich 17 vissers voor de tweede viswedstrijd op de dinsdagmiddag op de plaats van samenkomst. Iedereen was nog op tijd aanwezig, ondanks dat er een aantal omleidingen waren om en nabij Borger.
Er werd gevist vanaf de Vriezerbrug richting Heidenheim. 

J. Habing had voor de uitzetters een steknummer getrokken.Dit kan hij goed want wat bleek, J. Habing trok nummer 1 voor Teun en nummer 10 voor Klaas, dit waren beiden 'kop plekken'. Zelf mocht hij plaats nemen op nummer 2. 
Vanaf hier kon hij goed zien hoe Teun een aantal mooie brasems wist te vangen,  bij hem zelf bleef het bij een paar kleine visjes. 
Wie vandaag voor de vaste stok had gekozen, moest het doen met een paar honderd gram aan vis.
Met de feeder werd er redelijk tot goed gevangen.

Ook op de wedstrijddag werden de beide vakken weer door de 'kop plekken' gewonnen, al was er wel een groot verschil in de vangsten.
Zo had, T. Winters maar liefst 9210 gram in het A vak, terwijl R. Rouwkema met 610 gram het B vak won.
Beide mannen gefeliciteerd.

Tot de volgende wedstrijd, welke wordt gehouden op 30 juni aanstaande, scheepswerf bij de Punt.

Graag zie ik jullie dan alleen weer.


J. Brink




9 juni 2020

Dinsdag 9 juni j.l. was dan ook de eerste wedstrijd van de 55+ van dit seizoen. Deze wedstrijd zou oorspronkelijk plaatsvinden aan de Groenedijk, maar hier kon niet worden gevist i.v.m de hoeveelheid aan plantengroei. Er werd nog snel een nieuwe vergunning aangevraagd bij Sportvisserij Groningen Drenthe en werd er uitgeweken naar het N.W Kanaal, vanaf Heidenheim richting de Vriezerbrug.

Op de parkeerplaats nabij de Vriezerbrug meldden zich 19 vissers, allemaal keurig in de auto om hun steknummer in ontvangst te nemen. Daarna ging men direct naar de waterkant en begon men met het opbouwen. Wachtend op het begin signaal, precies om 13.00 uur. 
Vol goede moed begon iedereen aan de wedstrijd maar na een half uur waren de meeste deelnemers het er al wel over eens; dit wordt een lange middag.  En dit bleek wel bij de weging.

Alleen A.Blaauw en ondergetekende wisten meer als een kilo aan vis aan te bieden, de rest moest het doen met enkele grammen zoals in de uitslag is te zien . 

Maar ook deze wedstrijd werd weer netjes volgens het protocol afgewerkt, alle deelnemers hiervoor bedankt!