Zaterdagmorgen 2022

Tussenstand


24-09-2022

Zaterdag, 24 september jl. vertrokken we met 23 vissers richting het Beukerskanaal, nabij Steenwijk .Na een klein uurtje rijden onder droge omstandigheden kwamen we bij het viswater aan.
Gelijk bij het opbouwen werden we getrakteerd op een flinke regenbui, die een dik uur heeft geduurd, daarna viel het verder wel mee, wat de regen betreft.

Ook op deze wedstrijddag was er weer een 'nieuweling' bij, die aan onze wedstrijden wil deelnemen. Deze visser heeft een goede hand van loten, hij mocht namelijk gelijk op de 'kopstek' plaatsnemen. Helaas wat hem niet het verwachte resultaat opleverde en genoegen moest nemen met 240 gram aan vis. Zijn 'buurman' op steknummer twee had meer geluk, want hij kon 3410 gram ter weging aanbieden, net 100 gram te weinig om het A-vak te winnen. Deze  kwam op naam van B. Habing met 3550 gram.

In het B-vak is er iets dikkere vis gevangen als in het A-vak. Daar kwam W. Kaspers op de 'staartstek' net een paar honderd gram te kort om R. Woudstra. met 5100 gram, van de dag overwinning af te houden.

Om 13.00 was het einde wedstrijd en ging een ieder weer richting huis, met de kachel op volle toeren om weer een beetje op te warmen, want echt warm was het niet.

J.Brink

03-09-2023

23 Deelnemers kwamen bijeen op de parkeerplaats van voetbalvereniging Leo, voor de inschrijving voor de wedstrijd tussen de Taarlose en Oudemolense brug. 
Deze dag was het wisselend, wat de vangsten betrof; zo kon het zijn dat de ene visser geregeld een visje ving, terwijl de ander zo nu en dan een aanbeet kreeg. De brasems waren al helemaal niet aanwezig. De enigste die nog wel een mooie zeelt ving was S. Zuur. Hij had met nog wat aan kleinere vis erbij, net niet genoeg om het A-vak te winnen, deze kwam op naam van J. Docter met 2660 gram.
Het lukte B. Habing op de 'kopstek', ook eens weer om een wedstrijd op zijn naam te zetten door het B-vak te winnen, met een gewicht van 3690 gram.

J.Brink
 
27-08-2022

Zaterdag, 27 augustus j.l., stond er weer een wedstrijd buiten de regio gepland, de bestemming; het Aduarderdiep, nabij 'de Nieuwe Klap'.
Na een toeristische route met laaghangende nevel, vanwege een afsluiting van de snelweg A28, kwamen we tegen 07.00 uur aan bij het wedstrijdparcours. Hier moest door menige vissers eerst nog even wat 'hoveniers-werk' gedaan worden, door de vele begroeiing, voor men kon beginnen met opbouwen van de stek.

Om 8 00 uur was het dan zover, de wedstrijd die tot 13.00 uur zou duren kon beginnen.
Er werd gelijk wel vis gevangen,  maar hoofdzakelijk kleine vis. 
In het A-vak werden de dikkere vissen gevangen, daar is het water ook wel een meter dieper als in het B-vak. Of het daarmee te maken heeft....? 
Zo werd er door de winnaar A. Menninga een mooie karper ter weging aangeboden, samen met nog een paar mooie brasems kwam hij uit op 7060 gram.
Ondergetekende zelf ving ruim 130 stuks met een gewicht van 4330 gram. Dit was genoeg om het B-vak te winnen.

Volgende keer zitten we weer in ons thuiswater tussen de Taarlose en Oudemolensebrug. Ook dan hopen we weer op een visrijke wedstrijddag.

J. Brink

20-08-2022
23-07-2022
02-07-2022

Op 2 juli j.l. werd er gevist tussen de sluis  3 en sluis 4. De rest van het kanaal was voor een grote karper wedstrijd die voor dit weekend was aangevraagd. Zo kon er mooi even geoefend worden voor de 2e clubwedstrijd, die volgende week op dit zelfde traject is. (Opgave is nog mogelijk tot woensdag 6 juli 18.00 uur)

Er wordt langzamerhand toch wel wat meer vis gevangen, al is dit voornamelijk kleine vis. Maar ja, dit is in elk geval al beter als niks. Haak je een mooie brasem dan kan die je zomaar de overwinning opleveren. Zo had K. Beuker vlak voor het einde de 'bonusvis' gehaakt, deze ging hem vlak voor het schepnet er weer af, en bleef hij steken op een 380 gram, anders was hij waarschijnlijk de dag-winnaar geworden. 

In het A-vak werd er ook alleen maar kleine vis gevangen, het was H.Heins die dit vak won met 1950 gram. Het B-vak was wederom voor de momenteel in vorm zijnde T. Winters, die wel een brasem wist te verzilveren en met 1990 gram de dag-winnaar werd.

J.Brink

25-06-2022

25 Juni j.l. waren de steigers nabij de 'Rode Loper' in Stadskanaal gereserveerd voor onze vereniging. Voor de meesten van ons was dit geen onbekend 'terrein', omdat we dit visrijk water elk jaar wel op het programma hebben staan.

Om 7.30 uur klonk de toeter en bood een ieder zijn best samengesteld voertje aan, dan is het weer afwachten wie dit het beste voor elkaar heeft. Al gauw kwamen we er achter dat de vis zich aan de kant ophield en niet in het midden van het kanaal. De vis zat namelijk onder en tussen de plompenbladeren die dit water rijk is. Er werd voornamelijk kleine vis gevangen, maar ook werden er nog een vijftal zeelten door de begroeiing heen geloodst richting het schepnet. 

Het A-Vak werd door de goed na vakantie uitgeruste A. Sanou, gewonnen met 2790 gram. Het B-vak was voor J. Poelman die met de feeder vissend 4300 gram wist te vangen, en daarmee de koppositie van de competitie overnam van B. Habing.


J.Brink


11-06-2022

11 Juni j.l. waren we met een klein 'clubje' vissers, 16 vissers in totaal namen plaats aan de waterkant tussen de Vriezerbrug en het viaduct A28 . Zoals het al een beetje de gewoonte wordt nam J Brugging weer plaats op de 'kop-plek', dit was de vijfde keer op rij (dus de volgende keer wordt dat trakteren) wij wachten af?

Er werd zowel met vaste stok als met de feeder geprobeerd een visje te vangen. Met beide keuzes werd er wel enige vis gevangen, bij de één wat meer als bij de ander. 
Zo ving K. Beuker een 25 stuks aantal vissen, met een gewicht van 2570 gram en won daarmee het B-vak, terwijl J. Brugging met nog niet de helft in aantal de dag-winnaar werd met 4540 gram.

J. Brink
07-05-2022

22 Vissers meldden zich bij parkeerplaats 'de Hoogspanning', voor de  viswedstrijd aan de Groenedijk. Helaas kon het vissen op dit traject niet doorgaan, in verband met de vele begroeiing in het water. Daarom is besloten 1 vak uit te zetten, direct achter de sluis Peelo. Normaal gesproken slaan we dit gedeelte van het N.W. Kanaal over, en beginnen we meestal net voorbij de achterliggende woningen. Nu begon hier het 2e vak.

Na 4 uur vissen bleek dat de vissers die in het nieuw gekozen gedeelte van het kanaal zaten (A-vak) een betere morgen hadden dan de toppers van deze competitie in vak B.  De vissers in het 'B-vak' moesten namelijk alle zeilen bijzetten om ook maar een visje te vangen, wat ook wel in de uitslag is te zien.
Zo had de gemiddelde visser in het A-vak meer gewicht dan de winnaar (T. Winters met een gewicht van 1020 gram) in het B- vak gezamenlijk. Grote winnaar vandaag was J. Brugging met 3700 gram, 2e werd W. Kaspers met 2880 gram. Alle drie zaten op de 'kop of staart' van hun vak. Dit geeft toch aan dat dit een voordeel is.....maar de visser moet het nog wel even waarmaken. 
Gefeliciteerd heren.

J. Brink

23-04-2022

Het wedstrijd-parcours was vandaag in 2 vakken verdeeld ,de lage nummers zaten heerlijk uit de wind achter de bos, na de inlaat van de Drentse A. Op de hoge nummers was het hard werken om het aas op de juiste plaats aan te bieden, de wind trok hier behoorlijk aan, komend vanaf de overzijde van het kanaal. Ondanks de wind werd hier wel de dikkere vis gevangen. 

Op de lage nummers werd meer vis in aantal gevangen. Zo ving F. Bruining een 60-tal visjes, met een gewicht van 800 gram in totaal, vanuit het A-Vak, terwijl J. Poelman (B-vak) 8 vissen ving met een totaal gewicht van 8590 gram. en daarmee veruit de winnaar werd.  

J. Habing maakte zijn 'kop-plek' op nummer 1 ook waar door met 2990 gram aan vis, het A-vak te winnen.

7 Mei gaan we naar de groene dijk om ons geluk te 'beproeven'.... allemaal tot dan.


J. Brink

02-04-2022

Op 2 april j.l.  meldden zich 13 (diehard) vissers voor de viswedstrijd in de Helomavaart,  nabij Munnekeburen .De de 'mooi weer'  vissers hielden het vandaag voor gezien, het was vandaag namelijk behoorlijk koud aan de waterkant, lage temperaturen. Na een dag met sneeuw en nachtvorst was het afwachten of de vissen ook wilden gaan azen vandaag, maar al met al viel dit nog wel mee. 

Degene die voor de feeder had gekozen had een verkeerde keuze gemaakt. Zelf had ik gekozen voor de vaste stok, waar ik al vlot een paar mooie voorns haakte. Na een tijdje maar eens even bij de buurman kijken. Deze had wel beet gehad maar nog geen vis in het net, terwijl S. Zuur al 22 visjes in de 'pocket' had. Ik weer terug naar mijn stek, maar even iets anders proberen, en met succes. 
Zo werd ik vandaag de dag-winnaar met 4770 gram. In het B-vak was S. Zuur de sterkste visser met 2840 gram de winnaar.

J.Brink

26-03-2022

In verband met corona was er 2 jaar geen wedstrijd in het Oranjekanaal georganiseerd, maar ook vandaag hadden we er niet hoeven te zijn om vis te vangen, want de vis was vrijwel afwezig. De vis die vandaag aan de haak kwam waren bij de meeste vissers, of een baarsje of een minuscuul voorntje. Er waren vandaag 2 vissers, die het geluk hadden dat er een brasem op hun stek aasden.
In het B-vak was het B. Habing die de gelukkige was en in in het A-vak had J. de Pruis het geluk door in de laatste minuut van de wedstrijd een brasem van ruim 1200 gram te vangen en hiermee de dagzege op zijn naam kon schrijven. Anders was het ook voor deze heren net zo geëindigd als voor het merendeel van de vissers met nog geen honderd gram vis. 

Volgende week nieuwe kansen, dan gaan we naar de Helomavaart, hopelijk zijn de vangsten daar beter.

J. Brink


19-03-2022

Zaterdag 19 maart j.l. vertrokken we gezamenlijk om 6.00 uur vanaf de carpoolplaats nabij de TT baan, waar zich 21 vissers hadden verzameld voor de viswedstrijd aan het Heerenveense Kanaal. 
Om 7.00 uur kwamen we aan bij het parcours met 50 prachtige steigers, waar de steknummers door de uitzetters al waren uitgezet in twee vakken. Nadat iedereen zijn materiaal geïnstalleerd had, werd er om 08.00 uur begonnen met de viswedstrijd.

De vis liet zich in het begin makkelijk vangen, maar na een paar uur werden de aanbeten toch aanzienlijk minder. 
Na 5 uur vissen kwam er om 13.00 uur een einde aan een mooie visdag, met als winnaar in het A vak: B v.d.Veen, met een gewicht van 6180 gram op de voet gevolgd door S. Zuur met 6040 gram gevangen vis. In het B-vak was B. Habing de winnaar met 5320 gram.

De volgende wedstrijd is 26 maart aanstaande. Dan wordt er gevist in het Oranje kanaal nabij Oranje. Tot dan.

J. Brink