Dinsdagmiddag Senioren 2022

Tussenstand

20-09-2022

20 September werd er gevist nabij de zuivering, bij de Punt.
Het parcours was uitgezet vanaf de instroom Drentse A richting brug de Punt.
Na een paar dagen met behoorlijk wat regen, was het tijdens de wedstrijd droog weer met een behoorlijke wind uit het noorden.
Nu was het afwachten hoe de vis hierop zou reageren, meestal belooft het niet veel goeds.

In het A-vak was de vis bij het merendeel van de vissers volop aanwezig. Anders was het in het B-vak, daar moest men het met behoorlijk wat minder aanbeten doen. Dit was na de weging ook wel te zien, zo was er gezamenlijk in het A-vak 47 kilo binnen gehaald, terwijl het B-vak niet verder kwam dan 14 kilo aan vis.
Zo kun je zien wat een verschil in de vangsten er kunnen zijn, terwijl je nog geen honderd meter uit elkaar zit.

Het B-vak werd vandaag nipt gewonnen door B. Habing met 2680 gram, op de 'voet' gevolgd door J. Docter met 2540 gram.
In het A-vak was het R. Woudstra die met 5880 gram, met voornamelijk rode Ruisvoorns, de dag-winnaar werd.

Met nog 2 wedstrijden te gaan zit de spanning in de competitie er nog volop in, we hebben namelijk 2 'koplopers' met beiden 33 punten.
Hoe het verder verloopt zien we 4 oktober dan zitten we op de steigers in het havenkanaal.

J.Brink

13-09-2022

06-09-2022
30-08-2022

30 Augustus j.l. werd er gevist aan het N.W. Kanaal,  tussen sluis 3 en sluis 4. Over het algemeen bij de meeste vissers niet een favoriet wedstrijdparcours, maar na een mooie vangst gemiddelde wil een groot gedeelte er morgen wel weer plaats nemen denken we.
Er werd deze dag in beide vakken veel vis gevangen, zowel met de vaste stok als met de feeder,  op een paar uitzonderingen na, 3 personen moesten het doen met iets minder als een kilo aan vis.

Er werd ruim 70 kilogram binnen gehengeld door 24 vissers waarvan R. Woudstra maar liefst 10.660 gram ter weging aanbood. Dit was veruit genoeg voor de winst in het A-vak.
Met bijna de helft minder 6000 gram rond was het W. Emmens die het B-vak won.
De winnaars van de acht dagprijzen hadden allen meer als 3000 gram, dit is in lange tijd niet voorgekomen.

Volgende week zitten we bij de scheepswerf, hopelijk is de vis dan daarheen 'verhuist' en hebben we dan met z'n allen weer zo’n mooie middag.

J.Brink

23-08-2022

 


16-08-2022

Na een week van tropische temperaturen, werd er onder het genot van een zuchtje wind en lichte zonneschijn gevist in het N.W Kanaal, vanaf de Vriezerbrug richting viaduct A28. De opkomst op deze dinsdagmiddag was weer goed, we hadden 25 deelnemers. 
Deze werden verdeeld in twee vakken, in het A-Vak kwamen de mindere goden van de competitie te zitten, in het B-vak de 'toppers' van de competitie (zoals die zichzelf dan wel eens noemen). Nou maar vandaag kregen deze heren mooi het nakijken van het 'kneuzenvak', zoals dit vak wel eens genoemd wordt.

In het A-vak werd namelijk 30 kilo aan vis binnen gehaald, terwijl het B-vak niet verder kwam dan net 20 kilo aan vis, waarvan de helft ook nog eens door de beide 'kop-plekken',  F. Bruining 4910 gram en J. Post 3680 gram werd gevangen.

In het A-vak waren 7 deelnemers die boven de 2 kilo aan gewicht uitkwamen, grote winnaar over beide vakken was L.Ebbing met 5840 gram.


Zo te zien komt de vis nu echt een beetje los ,dit geeft hoop voor onze 3e clubwedstrijd die gehouden word op:

10 sept .OPGAVE VOOR DEZE WEDSTRIJD IS MOGELIJK TOT 7 SEPT 18.00 UUR BIJ : J.Brink tel 06-10900488

J. Brink

26-07-2022

Na een paar dagen terug van weggeweest,  volgt hier het verslag van de wedstrijd gehouden op 26 juli j.l. aan het N.W.-Kanaal;  Oudemolense brug richting viaduct A28.
Ondanks dat het vakantietijd is, was de opkomst, 24 personen, helemaal niet slecht.
Ook waren de vangsten redelijk, een ieder kon vis ter weging aanbieden, dat is ook wel eens anders geweest.

In het A vak was het verschil tussen de eerste drie maar een paar honderd gram, maar was het op stek nummer 1 zittende J. Habing die net dat ene visje meer ving, en hiermee het A-vak won.
In het B-vak was het nog een beetje spannender daar maakte een paar honderd gram namelijk het verschil of je derde of negende werd..

De nummers 1 en 2 in dit vak hadden ook een heel gering verschil. T. Winters was degene die met de Feeder net even meer vis kon aanbieden als de op kop zittende J. Post, die met de vaste stok een mooi netje voorn en bliek ving.

Na 10 wedstrijden en 5 aftrekkers gaat de strijd nu echt beginnen, zo moet de leider van deze competitie R. Polling de volgende wedstrijd die op 16 augustus gevist wordt, nabij de Vriezerbrug, goed zijn best doen om de 4 personen die met 1 punt minder achterstand hebben, deze achter zich te kunnen laten.

12-07-2022

Dinsdag 12 juli werd er gevist aan de Groenedijk, tussen de woonboten en het viaduct. 24 Deelnemers werden verdeelt in 2 vakken.
In het A-vak namen de vissers van de onderste helft van de competitie plaats, in het B-vak de bovenste helft. 
Zelf moest ik plaats nemen op steknummer19 ,op zich niet verkeerd, deze middag 3 nummers vanaf de 'kop'. 
Alleen na een uur vissen en al 3 keer bezoek van een snoek te hebben gehad, had ik al gauw door dat dit een moeilijke visserij zal worden voor mij. Voor het merendeel van de vissers werd  er deze middag redelijk tot goed gevangen,  zowel met de feeder als met de vaste stok. Met de feeder werd er veelal ruisvoorn gevangen en dan aan de overzijde van het kanaal, maar ook nog een paar grote brasems zijn er gevangen. 

Met de vaste stok was het voornamelijk kleinere vis, behalve bij W. Kaspers. Hij won het B-vak met 4660 gram aan gewicht. Het A-vak was voor H. Heins met 6240 gram.

Totaal is er 12 juli ruim 50 kg vis gevangen, dit is in lange tijd niet voorgekomen . Hopen maar dat dit zo door gaat de komende tijd.

J. Brink


 


21-06-2022
07-06-2022

Na een dag met weinig tot geen gevangen vis, gingen deze wedstrijddag 23 vissers de 'strijd' weer met elkaar aan.
Het was de bedoeling in het N.W. Kanaal, tussen sluis 3 en sluis 4, te vissen, maar omdat in dit gedeelte van het kanaal nogal veel troep in het water dreef, is er uitgeweken richting de Vriezerbrug.

Hier was het parcours uitgezet mooi achter de bossen, zodat iedereen mooi uit de wind kon zitten. Met wat donkere wolken rondom ons heen, begonnen we om precies 13.00 uur aan de wedstrijd. En ja hoor ....na een kwartier was het al weer duidelijk, dit wordt weer een lange zit.
Halverwege de wedstrijd kwam er vrouwelijk schoon langs de waterkant wandelen, waardoor er even niet op de dobbers werd gelet, één visser de dame aansprak en zei dat het vissen niks was en dat hij net zo een stukje met haar kon wandelen. Toen ze zei dat ze al 6 kilometer gelopen had zij de visser: "ach dan blijf ik toch maar vissen want dat is mij te ver". Dat hij bleef zitten was maar goed ook, want even later ving deze visser toch nog een mooie brasem. Zo kun je maar weer zien de aanhouder wint en het leverde hem zelfs de tweede plaats op. Toch was er één pluspuntje en dat was dat een ieder vis ter weging aanbood.

De winnaars van beide vakken hadden maar 30 gram verschil. W.Honebecke had namelijk 2000 gram en B. Habing werd de dag winnaar deze dag met 2030 gram.

J.Brink

24-05-2022

Na een paar weken 'rust' op de dinsdagmiddag, is op deze dinsdagmiddag gevist bij de zuivering en bij de instroom van de Drentse A. De vis was wel aanwezig, alleen waren ze niet erg 'hongerig'. Had je gekozen om met de feeder en met pieren te vissen ,dan was dit de verkeerde keuze. Tevens was met maden ook bar weinig vissen te verleiden. Dus conclusie, er was weer weinig vis te vangen. 

Toch was er weer een winnaar en dat was W. Kaspers. Hij wist 5280 gram vis aan te bieden bij de weegploeg. Hiermee vestigt hij zich samen met nog drie personen op een gedeelde eerste plaats in de competitie, zoals op de tussenstand is te zien. 

Volgende week even weer een weekje rust, hopelijk zie ik jullie allen weer 7 juni aanstaande, dan proberen we het tussen sluis 3 en sluis 4, hopen we op betere vangsten.

J.Brink

03-05-2022

Met een frisse noorderwind begonnen we aan de wedstrijd, gehouden tussen de Taarlose en de Oudemolense brug. De vis was niet erg actief met het 'nuttigen' van het door ons aangeboden aas. Dit had als gevolg dat er maar weinig vis werd binnen gehaald, in het A-vak was het R. Rouwkema,  welke door 1 brasem te vangen meteen de winnaar in het A-vak werd met een gewicht van 1480 gram. 
In het B vak ving F. Bruining een mooi aantal blieken en voorn met een gewicht van 2530 gram. Hiermee werd hij de dag-winnaar. 

De komende weken hebben we even een paar rustdagen op de dinsdagmiddag, mooi tijd om het visgerei in opperste staat te brengen voor onze eerstvolgende wedstrijd op de dinsdag,24 mei aanstaande. Hopende dat de vis dan op ons zit te wachten met een 'hongerig' gevoel.

Voor diegene die nog mee wil doen aan onze eerste clubwedstrijd op 14 mei aanstaande, kan zich nog bij mij;
( telefoon: 06-10900488) opgeven. Uiterlijk tot woensdag 11 mei aanstaande voor 1800 uur.

J. Brink

26-04-2022

26 April j.l. werd er gevist in het Noord Willemskanaal, vanaf sluis III richting de Vriezerbrug.
Regenpak kon weer in de tas blijven, het was prachtig mooi weer, heerlijk zonnetje en een klein beetje wind, ideaal visweer zullen we maar zeggen.
Voordat de wedstrijd begon voer er nog een werkboot over het parkoers, die het water behoorlijk in beweging bracht. Hier trok de vis zich weinig van aan, want meteen bij aanvang van de wedstrijd werd er vis gevangen. Al met al duurde dit niet lang want vlot daarna passeerde een vrachtschip en het was gebeurt met de aanbeten. Daarna volgde nog een vrachtschip wat het er uiteindelijk nog minder op maakte. Een half uur voor het einde begonnen enkele vissers toch zo af en toe een visje of vis te vangen.

Zo 'schraapte' H. Heins nog 1860 gram aan vis bij elkaar en won het B-vak. Het A-vak werd gewonnen door S. Zuur die vlak voor sluitingstijd nog een mooie brasem van 2 kilo haakte en daarmee de dag-winnaar werd met 2330 gram.

Volgende week proberen we het opnieuw, dan tussen de Taarlose en Oudemolense brug. 

J. Brink

19-04-2022

Na onze eerste viswedstrijd van dit seizoen gevist te hebben in het Oranjekanaal, boven de sluis, werd nu besloten om het beneden de sluis maar eens te proberen, omdat de vangsten boven de sluis de vorige keer slecht waren. Helaas was het vandaag niet veel beter, het merendeel van ons moest genoegen nemen met een enkel baarsje of een paar voorntjes. Zelf had ik het geluk dat ik op een 'kopplek' zat en wist 1250 gram aan voorn bij elkaar te 'sprokkelen', wat voldoende was om het vak te winnen (B-vak).
Het A-vak was voor de in vorm verkerende B. Habing,  die met 1460 gram de dag-winnaar werd.

Al met al was het helaas weer een wedstrijd om snel te vergeten.
Volgende week gaan we het proberen in het N.W.- Kanaal,  nabij de vriezerbrug richting sluis III.

J. Brink
05-04-2022

5 April was de viswedstrijd gepland op de steigers aan het Havenkanaal .Klaas was de man die de steknummers trok, deze wou ze goed door elkaar hebben, en wat doe je dan?....ja dan gooi je ze eerst even op de grond. Toen alles weer in het bakje zat kreeg een ieder zijn steknummer, het B-vak op de lage nummers en de vissers in het A-vak op de hoge nummers.

Na het beginsignaal werd er direct vis gevangen, maar het was vooral kleine vis. Na een uurtje was het J. Post die langs de waterkant sprintte, want zijn hengel ging er vandoor, hier zat namelijk een mooie brasem aan. Wonder boven wonder lukte het ook nog de hengel met vis veilig te stellen. Vandaag gaf 1 dikke vis de doorslag, dan hoorde je bij de 'top'.

Winnaar in het A-vak was W. Kaspers met 2500 gram, de dag-winnaar was F. Bruining met 2850 gram. Beide heren gefeliciteerd.

Volgende week hebben we een weekje 'rust, '19 april aanstaande staat het Oranjekanaal op de planning.

Allen, tot dan...

J. Brink

29-03-2022

Er hadden zich 24 vissers gemeld, ruim op tijd op de parkeerplaats bij het sportcomplex in Smilde, zodat er nog mooi wat tijd was om te praten over het vissen (visserslatijn). 
Er werd vandaag gevist in de Drentse Hoofdvaart, nabij de scheve brug. Na een zaterdag met weinig gevangen vis, was het afwachten of het vandaag beter zou gaan. Om klokslag 13.00 uur gaf Klaas het startsein van deze wedstrijd. 
Na een paar minuten werden de eerste 'visjes' al gehaakt. Dit beloofde een mooie middag te worden, maar nadat de stroming na 2 uurtjes vissen de andere kant op ging, was het afgelopen met de 'pret'. De vis liet zich niet meer verleiden, welk aas ook aan de haak hing, zodat om half vijf de balans opgemaakt kon worden. 

J. Post  werd de winnaar van het A-vak met 3040 gram. In het B-vak was T. Winters de sterkste met 3990 gram, en werd hiermee de dag-winnaar. 

Volgende week gaan we ons geluk beproeven dan in het Havenkanaal op de steigers. 

J. Brink