Uitslag 3e clubwedstrijd 10-09-2022

Dinsdag, 13 september 2022

De 3-e Club-viswedstrijd is gehouden op 10 september j.l., hierbij het verslag en de wedstrijduitslag van deze wedstrijd.

10 September was alweer onze 3-e club-viswedstrijd.
De deelname was dit keer iets minder als de eerste 2 clubwedstrijden, dit kwam omdat er een aantal van de vissers nog op vakantie waren of zich hadden opgegeven voor de Roldermarkt bokaal. Met 31 personen werd de 'strijd' in 2 vakken aangegaan tussen de Oudemolensbrug en het viaduct van de A 28. Er was voor het noorden van Nederland lichte regen voorspeld maar dat bleef ons bespaard.

Zelf had ik op steknummer 8 mooi overzicht over het parcours. Nadat ik om 8 uur het beginsignaal gaf werd er op diverse manieren gevoerd. Er werd zowel 'gecupt' om het voer zuiver op de stek te krijgen, terwijl een ander het voer op de plek wierp.
Vrijwel direct werd er vis gevangen, meest kleine vis. Na 1,5 uur stond plotseling de hengel van mijn buurman rechts behoorlijk krom, dit kwam door een zeelt van rond de 1500 gram die vakkundig werd binnen gehengeld. Niet veel later had een mooie brasem het aas van mijn linker 'buurman' gepakt, en ook deze vis belandde in het net.
Na 4,5 uur vissen was het om 12.30 uur einde wedstrijd.

Nadat alles gewogen was keerde iedereen weer terug naar café de Vriezerbrug, om daar weer een mooie vleesprijs in ontvangst te nemen.

Op 26 november hebben we nog onze jaarlijkse snertwedstrijd, met ook dan weer zo'n mooie prijzentafel. Hopelijk zie ik jullie dan allen weer.