Zaterdag (buiten de regio) 2018


De eindstand (na 8 wedstrijden)






13 oktober 2018/  8-e wedstrijd (buiten de regio)

13 oktober j.l. werd de laatste wedstrijd van de zaterdag competitie (overver/  buiten de regio) gevist. Er is gevist aan het Boterdiep nabij Bedum. Onder prachtige weersomstandigheden gingen 24 vissers, in 2 vakken verdeeld, vandaag de 'strijd' met elkaar aan.
De eerste plaats van deze competitie was eigenlijk al bekend en veilig gesteld door B. Habing, maar door de achtervolgers werd er nog volop gestreden om de andere podium plaatsen. 
Met de wind dwars over het water waren het vooral voorn en bliek wat zich liet vangen, maar zoals gewoonlijk waren er vandaag ook weer een paar vissers die een mooie bonus vis wisten te vangen, wat het gewicht mooi opschroefde.

Dat het Boterdiep een mooi en eerlijk wedstrijdwater is, bleek ook vandaag maar weer eens; als je hier op 'kop' zit is het niet zo, dat je de wedstrijd al voor vijftig procent in de 'knip' hebt., maar ook in het midden van het parcours kans maakt op een goede klassering, wat vandaag ook weer in de uitslag is te zien. 

Na acht wedstrijden in verschillende wateren in de drie noordelijke provincies, komt er een einde aan deze goed bezochte competitie, die ook weer in 2019 op het programma zal staan. 

Wij hopen dan u allen weer te zien, tijdens deze spannende en sportieve wedstrijden.

De wedstrijdcommissie.
.



         
8 september 2018/  7-e wedstrijd (buiten de regio)

Zaterdag, 8 september ging het richting Ossenzijl. De opkomst was minimaal. De oorzaak hiervan had meerdere redenen. zoals vakantie en op deze zaterdag werd ook gelijktijdig de Roldermarkt bokaal gevist. Maar ja, je kunt ook maar op een plaats tegelijk zijn nietwaar? 
Toch waren we nog met 20 deelnemers van de 37 wedstrijdvissers, die aan deze competitie meedoen.
Bij het water aangekomen bleek dat bijna de helft van de vissers eerst even voor hovenier 'spelen', om een goede visstek te creëren, omdat er erg veel begroeiing langs de waterkant aanwezig was.

Om 8 uur kon er begonnen worden met de wedstrijd.
H. Dijkstra vond zijn hengel toch wel wat aan de lange kant en brak deze gelijk al in de eerste minuut (valse start zullen we maar zeggen).
Zoals gebruikelijk de laatste tijd, de aanbeten werden na een uurtje toch snel minder. Er werd door iedereen verschillend gereageerd om de vis toch weer aan de 'praat' te krijgen, zoals een andere topset of iets bij te cuppen. Bij de één had het resultaat, terwijl het bij de andere visser geen verschil maakte. 
Toen er om plusminus 11.00 uur een paar boten passeerden en het water wat in beweging kwam, werd de vis ook weer enigszins actiever.

R.Woudstra wist in de eindfase nog een beste brasem van rond de twee kilo te haken, terwijl de rest het moest doen met voornamelijk kleine vis. Met wat donkere wolken om ons heen liep het richting 13.00 uur wat einde wedstrijd betekende. Voor de één jammer voor de ander gelukkig. 

Vandaag was het H. Heins die de dagzege weer eens opeiste met een gewicht van 4960 gram

Hopelijk zie ik jullie weer over 4 weken, bij onze laatste wedstrijd van deze competitie aan het Boterdiep.

J.Brink





11 augustus 2018/ 6-e wedstrijd (buiten de regio)






14 juli 2018/  5-e wedstrijd (buiten de regio)

De Hoogeveense vaart nabij Rogat, beneden de sluis was het viswater op deze zaterdag.
Maar toen we uit de auto stapten om uit te zetten, kwamen de uitzetters van Hsv. Hoogeveen al onze richting op en vroegen wat wij kwamen doen. Zo moeilijk was ons antwoord natuurlijk niet, uitzetten van de steknummers uiteraard. Ja, zeiden ze, maar hier zitten wij al omdat we niet boven de sluis kunnen zitten in verband met de begroeiing. Na enig overleg over en weer werd besloten dat wij onze wedstrijd in het zelfde water gingen houden, maar dan tussen de hekken even verderop gelegen. Maar waarvoor vragen we wedstrijden aan als je er toch niet aan houd, hsv. Hoogeveen!?. Maar goed, na een paar vissers een klein ommetje hebben moeten maken, kwamen we op een prachtig stuk parcours aan, waar een ieder zijn stek opzocht. Om 08.00 uur werden de eerste voerballen gegooid of gecupt en kon de wedstrijd  beginnen. Voor de meeste vissers bleef het rustig met de aanbeten, alleen bij de feeders van B. Habing en A. Bouwmeester was het zo nu en dan raak, maar ook hier waren na een paar uur de aanbeten sporadisch.
Deze twee heren wonnen deze zaterdag ook hun vak. Voor de rest was het ook weer met een paar honderd gram niet best vandaag .

J. Brink




9 juni 2018/  4e wedstrijd (buiten de regio)

De viswedstrijd begon vandaag met een klein misverstand tussen de inschrijfploeg en de uitzetters.
Omdat de deelnemers al onderweg waren naar naar het wedstrijdwater, zat er niets anders op om snel een omnummer-lijst te maken, zodat een ieder wel op de plek kwam wat hij in eerste instantie had geloot.
Na onderweg even in een file te hebben gestaan, bij het viswater aangekomen kon een ieder zijn plekje opzoeken.
Nadat iedereen rustig zijn zijn visplek had ópgebouwd, even een praatje met zijn buurman had gemaakt, klonk om 08.00 uur het beginsignaal van de wedstrijd. 
Zelf had ik de vaste stok en de feeder klaargelegd en begonnen met aanvoeren van de beide visplekken, zag dik at er links en rechts wel een visje gevangen werd aan de vaste hengel.
Bij mij wou dit niet echt lukken dus na een tijdje de feeder maar eens geprobeerd. Dit had een beter resultaat,  dus hier maar mee blijven door vissen.
Halverwege vielen de deelnemers met de vaste hengel iets terug, alleen B. Habing ving met een kort stokje in rap tempo zijn visjes, totaal 180 stuks. Bij weging was dit 4660 gram. Ik bleef mooi met de feeder aan de overkant waar ik zo nu en dan een bliek en een voorn ving. Al met al werd mijn keus om het bij de feeder te houden de juiste. Alles gewogen bleek dat ondergetekende deze wedstrijd op mijn naam mocht schrijven, met een verschil van 80 gram aan gewicht op de nummer 2. 
Een leuk verjaardagscadeautje voor mij  zullen we maar zeggen.

J. Brink




12 mei 2018/  3e wedstrijd (buiten de regio)

Op 12 mei melden zich 22 visser voor onze 3e viswedstrijd buiten de regio. Wedstrijdparcours: de Helomavaart (op de vissteigers)
Om 8 uur klonk het startsein, over het toen nog rustige water. De een maakte de keuze te gaan vissen met de vaste stok, terwijl de andere voor de feeder koos. De beste keuze op die dag was de vaste stok. Even later toen de zon zich liet zien  kwamen de plezierbootjes los, waardoor het vissen met de feeder steeds moeilijker werd. Er werd met de vaste stok na een uur regelmatig een visje binnen gehaald. Dit was niet alleen op de 'kopplekken' het geval maar ook middenin het parcours. Het water kent een heel mooi wedstrijdparcours, hier staat de Helomavaart om bekend. 
En niet alleen op de kopplekken maar ook middenin het parcours, zo is dit een heel mooi wedstrijdparcours waar de helomavaart om bekend staat.  

Wat ons betreft komt dit water volgend jaar weer op de kalender, maar dan misschien wel in het najaar .



 
14  april 2018/  2e wedstrijd (buiten de regio)

Op zaterdag 14 april is de 2e viswedstrijd (buiten de regio) gevist. Het wedstrijdparcours: de Hooivaart (Gersloot).

Er hadden zich 26 vissers opgegeven, maar nog voor dat men bij het water was had de heer Seidel zich ziek afgemeld.
(beterschap toegewenst).
Na een klein uurtje rijden, bij de waterkant aangekomen, waar een ieder zijn stekkie opzocht.
Met een klein briesje dwars over het water, werden de eerste vissen al vlot binnen gehaald.
Dit beloofde een mooie visdag te worden en dat was ook zo;  na 5 uur vissen was het de heer H Heins die met 14560 gram de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven.

Met een totaal gewicht van 173,50 kg kunnen we spreken van een geslaagde dag!




10 maart 2018/  1e wedstrijd (buiten de regio)

Op zaterdag 10 maart 2018 hebben we de eerste wedstrijd weer gevist.
De opkomst voor deze wedstrijd:   25 vissers (niet slecht).
De eerste van de vele wedstrijden van het nieuwe seizoen 2018 was een wedstrijd om maar weer snel te doen vergeten.

Het viswater: het Heerenveense kanaal.
Waar normaal toch veel vis te vangen is maar deze keer was dat zeker niet het geval.
Zal de kou geweest zijn die er voor zorgde dat de vis niet wilde bijten.
Paar dagen voor deze wedstrijd lag het water nog dicht met ijs.
Maar goed, ondanks alles is er toch een uitslag.

Vak A.

1e in vak A is geworden M. Post met het gewicht van 2.290 Kg. 
(Voor de eerste keer mee doen met een wedstrijd van de HvvAssen, en ook nog het geluk hebben van een kop plek (1) proficiat hoor.)
2e in vak A is geworden W. Honebecke met het gewicht van 1.130 Kg.
3e in vak A is geworden R. Woudstra met het gewicht van 930 Gr.

Vak B.

1e in vak B is geworden H. Kuiper met het gewicht van 1.390 Kg.
2e in vak B is geworden K. Beuker met het gewicht van 390 Gr.
3e in vak B is geworden B. Habing met het gewicht van 150 Gr.