Zaterdagmorgen (regio) 2020

Eindstand van de zaterdag-competitie 2020






10 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober j.l. werd er gevist in het Noord Willemskanaal achter de zuivering. Er was ons van alles belooft, regen, harde wind en onweer....dat beloofde niet veel goeds. Het werd uiteindelijk alleen wat regen, de rest werd ons bespaart, dus sommigen van ons weer druk gemaakt.... om niks uiteindelijk. 
Nog één wedstrijd na deze te gaan voor de zaterdag competitie. Met 3 punten voorsprong op de achtervolgers moest ik plaats nemen op steknummer 13. Het ongeluksnummer zoals vaak wordt beweerd dus dat beloofde niet veel goeds..., maar nadat de wedstrijd was begonnen zag ik al links en rechts van me dat er niet veel gevangen werd. Ik zelf ving nog wel een paar mooie voorns van een paar honderd gram per stuk. Maar ja hoe ging het op de stekken recht voor de Drentse A? Dat kon ik niet zien en er kwam ook niemand langs om even stand van zaken te doen... Maar toen om 12.uur de toeter ging voor einde wedstrijd, werd mijn stil vermoeden al bevestigd, Op deze stekken was redelijk tot goed gevangen.

Zo was het dat H. Hooiveld die op de 'kopplek' 6800 gram wist te vangen en daarmee de viswedstrijd won. 

Op de andere 'kopplek'  had J.Habing weer eens plaatsgenomen, maar deze kon hem niet verzilveren. Daar was B.v.d. Veen op steknummer 3 die met 3160 gram aan vis dit vak op zijn naam zette.


J.Brink






3 oktober 2020

Zaterdag, 3 oktober was de aanvang van de wedstrijd een half uurtje later, omdat het morgens al wat later licht wordt. Ondanks dat moest er toch nog wel in het donker worden uitgezet. In het donker de steknummers uitzetten valt niet altijd mee omdat je niet echt goed kan zien wat er in het water drijft.  Maar dit werd weer, zoals altijd keurig door Klaas en Karel gedaan. 
Om 8.15 uur ging de welbekende toeter en kon er gevoerd en gevist worden. 

Het merendeel van de vissers gaf de voorkeur aan de vaste stok, wat achteraf een goede keuze was. Vanaf het begin  werd er goed vis gevangen op een enkele visser na dan.
Dat de brasem niet meer volop in het kanaal aanwezig is, bleek ook vandaag. In totaal werden er vandaag maar 2 stuks aan brasem ter weging aangeboden. Het was merendeel bliek wat er gevangen werd. Maar als je daar maar genoeg van hebt dan kom je ook aan een mooi gewicht. Dit lukte K. Beuker, die met 5430 gram aan vis weer eens van zich liet horen en hiermee het A. Vak won. 
H. Hooiveld moest het met bijna de helft minder doen, 2820 gram aan vis, maar zoals Herman zei 'had wel een keer zoveel moeten hebben, zoveel beet heb ik gehad'  waren zijn woorden. Nou Herman dan heb je slecht gevist, maar toch mooi het B-Vak gewonnen.

En zo was het weer een gezellige morgen aan de waterkant in Corona tijd .

J.Brink






19 september 2020

Zaterdag 19 september gingen Klaas en Karel in de duisternis op zoek naar een geschikte locatie om de zevende wedstrijd te houden.
Vanaf assen tot aan sluis 3 lag alles weer vol met kroos, tussen sluis 3 en 4 was het kanaal schoon en werd er besloten om hier dan maar het parcours uit te zetten nabij de camping. Ondertussen hadden de vissers zich weer gemeld op de parkeerplaats bij de Vriezerbrug waar de loting plaatsvond.

J.Habing zei: "doe mij de kop plek maar"., maar helaas Jaap, 'vissertjes die vragen die worden overgeslagen', de kop plek ging naar L. Stel die hier met 3680 gram een tweede plaats behaalde in het A Vak. Ondergetekende zelf was de dagwinnaar met 5270 gram, maar de grootste winnaar was A. Sanou die in het B. vak, met 2900 gram en voor het eerst in zijn viscarrière een eerste plaats behaalde. Met dit behaalde resultaat waarschuwde hij ons gelijk met de woorden (goed he, pas maar op ik zit zo bij de A vissers). Nou dat zullen we dan 3 oktober aanstaande meemaken Andre, want dan is de eerstvolgende wedstrijd. 

Hopelijk kunnen we dan op een geplande plaats vissen en zo niet dan wordt het weer uitwijken. Allen tot dan.

J. Brink





12 september 2020

Op 12 september was het om 7.00 uur al druk op het NAM 'weggetje' . Het was namelijk de plaats van samenkomst voor de zesde wedstrijd van de zaterdagcompetitie. Om 7.00 uur werden de steknummers getrokken. K. Beuker trok de nummers en dat deed hij in mijn ogen hartstikke goed, want ik mocht plaatsnemen op steknummer 1. 

Met een stevig briesje dwars over het water werd de wedstrijd aangevangen, maar mijn buurman zei 'die wind trekt nog wel aan in de loop van de morgen'. En inderdaad dat gebeurde, met als gevolg dat er twee hengels braken deze morgen. Ikzelf ving zowel kort onder de wal als op 13 meter redelijk vis, maar moest het laatste uur kort blijven vissen om het materiaal maar heel te houden.

Er werd vandaag alleen maar kleine vis gevangen niemand kon een brasem aan de weegploeg aanbieden.
De vis van R. Rouwkema moest twee maal gevangen worden zijn leefnet was namelijk in het water gevallen. Maar door wat inspanning van Karel kwam het net weer op de walkant en kon de inhoud alsnog worden gewogen, gewicht 200 gram, goed voor de laatste plaats vandaag. Als laatste werd mijn vis gewogen en toen bleek dat ik mijn 'kopplek' goed benut had met 3080 gram aan vis werd ik winnaar van het A vak. Hiermee neem ik de eerste plaats over van H .Haandrikman na 6 wedstrijden. Gevolgd door 4 personen zoals je kan zien in onderstaande tussenstand. Al met al is deze competitie 'mooi' spannend. Het B vak was voor T. Winters de winnaar met 1470 gram vis. 


J. Brink





29 augustus 2020

29 Augustus meldden zich 23 vissers, 1 persoon heeft keurig afgezegd terwijl een ander dit niet had gedaan ,met als gevolg dat er een open ruimte in het parcours kwam.

Er werd vandaag gevist tussen sluis 3 en 4 aan de stille zijde van het kanaal .Zelf mocht ik plaats nemen op stek 10, (weer mooi in het midden van het parcours). Een voordeel hiervan is dat je mooi kan zien wat er links en rechts van je gebeurt.
Zo kon ik waarnemen dat K. Beuker al vrij snel een paar vissen moest scheppen en mijn buurman J de Pruis ook al vlot een dikke brasem haakte en deze dan ook verzilverde.  Ook ikzelf haakte daarna een mooie brasem, maar verspeelde deze tijdens het drillen. Daarna bleef het bij mij stil met de aanbeten. Niet stil bleef het met de wind, die trok behoorlijk aan, waardoor het moeilijker werd om de vaste stok op zijn plaats te houden. Menig visser ging dus ook maar een stukje dichter naar de kant om het materiaal heel te houden. Maar al met al was het voor meer dan de helft van de vissers een mooie morgen, ook omdat er veel kleine vis werd gevangen. 

Het merendeel kon ruim 2 kilo aanbieden aan de weegcommissie. In het B vak was het spannend, daar was L.Stel de sterkste met 3450 gram.In het A. vak was K.Beuker de dag winnaar met 4070 gram, deze zei vorige week nog 'ik verkoop de hele boel ik bak er niks van'. Zo zie je maar weer Karel de ene week is de andere niet . 


J.Brink






8 augustus  2020

Na een week met zeer warme temperaturen, werd er op zaterdag 8 augustus gevist tussen de Vriezerbrug en sluis 3.
In verband met de verwachtte hitte, is er gepoogd om een uur eerder met de wedstrijd, .maar omdat niet alle telefoonnummers van alle deelnemers bekend zijn is het niet gelukt.

Op de dag van de wedstrijd werd er besloten om de 'opbouwtijd' van de visplaats een kwartiertje in te korten, zodat er om 07.45 uur kon worden gestart met de viswedstrijd.
Nadat een ieder zijn vertrouwde lokvoertje had ingeworpen (of gecupt),  werd er al spoedig op diverse plaatsen een visje gevangen.
Zo ook deze keer bij mijzelf. Naast mij zaten links en rechts de nummers 1 en 2, die het maar niet begrepen "waarom vangt hij wel en ik niet". Maar ach.. dat is vaak zo, volgende keer is het weer andersom. 
Wie ook goed vis ving was H .Hooiveld in het B vak. Dat was ook wel te horen, want de praatgrage Herman kon je van verre horen (heb er al weer 1, o wat een vis). 

Om 11.30 uur was het einde viswedstrijd, een half uur eerder dan normaal. Dit i.v.m met de hitte!
Snel werd de vis gewogen en kwam H. Hooiveld als winnaar uit de bus in het B Vak met 6360 gram.
Ikzelf moest het met 500 gram minder doen maar dat was wel goed genoeg om het A vak met 5870 gram te winnen .

Daarna ging een ieder huiswaarts en zocht zich een ieder zijn plaatsje in de schaduw op.


J.Brink 





18 juli 2020


18 juli, voor vele van ons de tijd vlak voor de vakantie. Maar eerst werd er nog een wedstrijd gevist, gehouden aan de Drentse Hoofdvaart. En ja, ook de vissen waren al met 'vakantie'. Toch werd er in het begin nog wel een 'visje' gevangen.
Maar toen de stroming van richting ging veranderen, was het op vele plekken stil......en bleef het stil.

Toch was het halverwege de wedstrijd dat Joop Post een dikke platte haakte, maar deze uiteindelijk helaas niet in het net kreeg. Maar ja Joop, dan moet je ze ook maar 'normaal haken en niet in de neus'.

Voor J.Habing verliep het even anders. Vlak voor het einde van de wedstrijd ving hij nog even een brasem van rond de 2 kilo en behaalde hiermee de dagwinst van vandaag.

In het B.vak was het R.Gelling die 1620 gram vis aanbood en daar het B-vak mee won.

Voor de rest was het een dag om gauw te vergeten, hopelijk de volgende wedstrijd meer vis voor iedereen.


J. Brink






20 juni 2020


Zaterdag 20 juni werd er gevist aan het N.W-Kanaal, bij de scheepswerf in de Punt.
Er had zich 1 deelnemer afgemeld (keurig volgens afspraak),  zodat er geen lege plaatsen in het parcours kwamen te zitten. Dus werd de wedstrijd met 24 deelnemers om 08.00 uur begonnen. 

De berichten waren dat, er veel kleine vis te vangen was. Nou dat veel was voor een enkele deelnemer maar het geval. Voor de meesten was het sprokkelen om een visje in het net te krijgen. Na een tijdbestek van twee uur een dobber te hebben bekeken (die stond zoals die stond), heb ik halverwege de wedstrijd de feeder maar gepakt en geprobeerd daar nog maar een dikke vis mee te vangen, wat helaas ook niet wou lukken. De weegschaal kwam deze dag voor ondergetekende dan ook niet verder dan 290 gram.
Beter verging het H. Haandrikman, welke net als bij de eerste wedstrijd, het A-vak wist te winnen met 2400 gram.
In het B. vak was het J.Habing die met een mooi aantal kleine vis 1410 gram wist aan te beiden aan de weegcommissie. 


J. Brink





6 juni 2020

Zaterdag 6 juni werd de eerste wedstrijd van het seizoen 2020 gevist, parcours: tussen de driesprong en de Taarlose brug. Omdat we ons aan het protocol van Sportvisserij Nederland en de gemeentes moeten houden kwam er enige voorbereiding vooraf bij kijken. Maar na vele telefoontjes en mailtjes konden we dan eindelijk los .

Na weken, met zonnige weersomstandigheden, was het op zaterdag 6 juni net het omgekeerde, harde wind en regen.
Er hadden zich voor deze competitie 24 vissers opgegeven, 2 deelnemers konden achteraf niet meedoen en hebben zich dan ook keurig afgemeld voor deze wedstrijd, zodat we geen lege stekken in het parcours kregen.

Om 8 uur klonk het eerste signaal, en werden de eerste voerballen ingeworpen.
Ook werd er direct hier en daar al een visje gevangen, bij de feeder vissers bleef het eerst nog een beetje rustig.
Maar halverwege de wedstrijd was het voor de vaste stok bijna geen doen meer, door de harde wind kon het aas niet meer rustig aangeboden worden .

Op kop zat Anne van Veen, die zijn plaats goed verzilverde en de wedstrijd won met een gewicht van 6810 gram.

Verder verliep de wedstrijd zonder problemen in deze 'corona tijd'.

Allen bedankt en tot de volgende wedstrijd. 

NOTE: Mocht je een keer niet aanwezig kunnen zijn, meld dit van tevoren bij mij!


J. Brink