Zaterdagmorgen 2018


Eindstand na 10 wedstrijden 


10-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 27 oktober 2018

Op 10 maart begonnen we met de eerste wedstrijd van het seizoen 2018. Na een prachtige zomer, hebben we vandaag de laatste van de vier competities, die onze club 'rijk' is, gevist. Er is gevist aan het Havenkanaal op de steigers. 
Ondanks dat er de laatste tijd redelijk tot goed wordt gevangen, waren de vangsten vandaag minimaal. 
De plotselinge temperatuurverschillen waren hier misschien wel de oorzaak van.
Wat dit seizoen wel is opgevallen, is dat er het hele seizoen weinig brasem is gevangen. Maar vandaag werden er toch nog wel een paar flinke exemplaren ter weging aangeboden. Deze bonusvissen gaven vandaag ook weer de doorslag. 
De 'man van de dag' was K. Beuker, die met bijna 5 kg de wedstrijd in het B vak op zijn naam schreef.
In het A vak was het J. Habing die met een kilootje minder nog een plaatsje steeg in de deze competitie, die met deze laatste wedstrijd nog te vissen,  al op naam stond van T.Winters.


9-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 6 oktober 2018

Zaterdagmorgen,  6 oktober werd er gevist aan het NW-Kanaal,  vanaf viaduct Heidenheim tot aan de Vriezerbrug.
Deze zaterdagmorgen begon de wedstrijd een half uurtje later dan normaal, dit in verband met de zomertijd.
22 deelnemers hadden zich gemeld op de parkeerplaats, nabij de Vriezerbrug.
De uitzetters hadden besloten op de 'stille' kant te gaan zitten, zodat er niet tegen de zon in moest worden gekeken.

Na de loting zocht een ieder zijn stekkie op in een nevelig landschap.
Om 08.30 uur ging de 'toeter' en kon de wedstrijd beginnen.
Of men nu de vaste stok of de feeder pakte maakte weinig verschil, met beide werd wel een visje gevangen.
Ongeveer halverwege de wedstrijd liet de zon zich meer en meer zien, wat de vangsten niet te goede kwam.
Om 12.00 uur was het einde wedstrijd. Voor de één een opluchting voor de ander jammer.

Maar ook vandaag was er weer een winnaar, deze keer A. Bouwmeester, die met 3400 gram de anderen te slim af was.
Met nog één wedstrijd te gaan is T.Winters niet meer te achterhalen in de competitie, maar om de andere podium plaatsen moet er nog gestreden worden. 

Op 27 oktober is de volgende wedstrijd aan het Havenkanaal op de steigers. 
 
8-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 15 september 2018

Zaterdagmorgen, 15 september is de 8-e zaterdagwedstrijd gevist aan het NW-Kanaal, de groene dijk.
In het begin ving een ieder wel een visje, maar toen er wat zon op het water kwam, werden de aanbeten beduidend minder.
Dat het loten steeds meer invloed heeft op de vangsten, bleek ook vandaag maar weer. Hoe dichter naar de 'kop' of 'staart'des te beter de vangsten. M
aar ja, dat is nou eenmaal het lot, je moet het er maar mee doen. 

K.Beuker zei voor de wedstrijd: ik ga vandaag beter vissen als dat ik de laatste tijd doe ”ik bak er niks van de laatste tijd.“ 
En inderdaad dat deed hij, met een gewicht van 4250 gram was hij vandaag de man.7-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 28 juli 2018 

Op deze zaterdagmorgen is er gevist aan het NW Kanaal (nabij de veilinghallen).
Met een beetje passen en meten konden we vandaag 23 vissers kwijt op het achterste gedeelte, omdat er vooraan al enkele vissers zaten. Met een aangenaam temperatuurtje en wat voorspelde regen begon de wedstrijd om acht uur.
Door de meesten van ons werd er vanaf het begin redelijk tot goed gevangen, maar na een uurtje werd het een stuk rustiger met de aanbeten. Dit kon wel weer eens een lange morgen worden, maar na een tijdje konden we de vis toch weer aan het azen krijgen. 

In het A vak was het J. de Pruis die met 4410 gram zijn vak won op afstand van plek twee.
In het B vak was het de spanning te snijden. Tijdens de weging was het H. Hooiveld die lang dacht eerste te worden vandaag, maar bij L.Stel aangekomen bleek dat deze meer gewicht had en de dagwinst op zijn naam kon schrijven.


6-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 16 juni 2018 

Het eendenkroos blijft ons achtervolgen, daarom moest er vandaag ook weer uitgeweken worden naar een ander parcours.
Er werd besloten om naar de Vriezerbrug te gaan, omdat daar de afgelopen week redelijk werd gevangen volgens de berichten.
Klaas Takens en ondergetekende hadden besloten om de stekken op 50 meter uit elkaar te zetten. Een paar weken terug hadden we de ruimte tussen de stekken ook ruimer genomen. De vangsten waren toen redelijk. Dit kon op dit gedeelte van het viswater ook gemakkelijk, omdat er genoeg ruimte is op dit parcours.
Om 08.00 uur begonnen we met aanvang van de viswedstrijd, die voor het merendeel van de deelnemers een leuke wedstrijd is geworden.

Bij de A vissers was het deze keer ook weer T. Winters, die zijn voorsprong in de competitie nog groter maakte. Hij wist met een paar mooie brasems en nog wat kleine vis zijn vak te winnen. 
Bij de B vissers was het L. Stel die zijn visplek goed wist te benutten. Hij had zijn visplek recht voor een wildtrap, waar de vis zich in ruime mate ophield vandaag. Met een gemiddeld gewicht van een kleine 3 kg per deelnemer mochten we vandaag niet klagen.

Misschien heeft de ruimte tussen de stekken toch invloed op de vangsten.
Maar dat zien we dan wel weer bij de volgende wedstrijd, tot dan allemaal. 

J. Brink
5-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 26 mei 2018 

Voor deze keer zijn de steknummers vrij ruim uitgezet, afstand meer dan 50 meter uit elkaar. Bij het inschrijfpunt aangekomen bleek dat er een klein groepje aan deelnemers waren gearriveerd, dus konden we er nog wel een vrije stek tussen laten en zaten we haast om de 100 meter. Afwachtend of dit de vangsten ten goede zullen komen. Bij de stek aangekomen,  door een wolk van stof van het zandpad,  kon een ieder beginnen met het opbouwen van de visstek.

J.de Pruis, die woensdag nog ruim 7 kg ving, koos voor de vaste stok. Ikzelf ben begonnen met de feeder.
Dat dit voor mij achteraf de beste keuze was, bleek na een uurtje vissen. Met 3 brasems in het net mocht ik niet klagen, met de vaste 'stok' bleef het zeer rustig.
Dat aan een vis een staart zit bleek maar weer eens, het was A.Bouwmeester die het vangen van dit type vissen van me over nam.
Op de kop waar J Habing zat, en maar moeilijk een visje wist te bemachtigen werd het toch nog een mooi laatst uurtje. Hij ving nog een kleine 10 kg in die tijd.

Zo zie je maar weer, een wedstrijd kan op het laatst nog wel beslist worden, dus het spreekwoord 'de aanhouder wint' klopt helemaal.4-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 28 april 2018

Zaterdagmorgen 28-04  hebben we onze 4-e competitie wedstrijd gevist tussen sluis 3 en 4 nabij yde.
De uitzetters hadden op dit parcours de nummers ruim uitgezet met de verwachting dat de vangsten dan wat beter uit zouden pakken,
maar na een half uur vissen kwamen we tot de conclusie dat dit ook niet zal helpen om de vangsten een beter resultaat te geven.
Zo werd er in vak A met moeite een voorntje gevangen en uiteindelijk J. Habing zich winnaar mocht noemen met een gewicht van 1390 gram.

In vak B was een uitschieter,  dit was T. Winters die zijn koppositie verstevigde door weer een wedstrijd op zijn naam te zetten met een gewicht van 8830 gram, maar voor de rest was het weer een dag om maar gauw te vergeten.


3-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 21 april 2018

Zaterdag 21 april was onze derde competitie wedstrijd voor de zaterdag in de omgeving.
Na een week met aangename temperaturen zou de vis in de Norgervaart nu toch wel een beetje actiever zijn volgens menig visser.
Maar na een uurtje vissen bleek al gauw ,dat het moeilijk was om een visje in het net te krijgen, maar ach, vervelend om aan de Norgervaart te zitten was het allerminst.
Met het zonnetje in de rug en ronkende motoren aan de overkant kon je er prima zitten .

Vooraan in vak B werden nog wel een paar mooie zeelten gevangen. R Woudstra wist er zelfs 3 te vangen en met een gewicht van 5560 gram was dit net niet genoeg om de winst binnen te halen. 
Die eer ging vandaag naar T. Winters die zijn kopplek verzilverde met een gewicht van 6250 gram.


2-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 31 maartl 2018

1-e zaterdagmorgen viswedstrijd/ 24 maart 2018