Zaterdag (buiten de regio) 2018

De tussenstand (na 3 wedstrijden)

12 mei 2018/  3e wedstrijd (buiten de regio)

Op 12 mei melden zich 22 visser voor onze 3e viswedstrijd buiten de regio. Wedstrijdparcours: de Helomavaart (op de vissteigers)
Om 8 uur klonk het startsein, over het toen nog rustige water. De een maakte de keuze te gaan vissen met de vaste stok, terwijl de andere voor de feeder koos. De beste keuze op die dag was de vaste stok. Even later toen de zon zich liet zien  kwamen de plezierbootjes los, waardoor het vissen met de feeder steeds moeilijker werd. Er werd met de vaste stok na een uur regelmatig een visje binnen gehaald. Dit was niet alleen op de 'kopplekken' het geval maar ook middenin het parcours. Het water kent een heel mooi wedstrijdparcours, hier staat de Helomavaart om bekend.
En niet alleen op de kopplekken maar ook middenin het parcours, zo is dit een heel mooi wedstrijdparcours waar de helomavaart om bekend staat.

Wat ons betreft komt dit water volgend jaar weer op de kalender, maar dan misschien wel in het najaar .

14  april 2018/  2e wedstrijd (buiten de regio)

Op zaterdag 14 april is de 2e viswedstrijd (buiten de regio) gevist. Het wedstrijdparcours: de Hooivaart (Gersloot).

Er hadden zich 26 vissers opgegeven, maar nog voor dat men bij het water was had de heer Seidel zich ziek afgemeld.
(beterschap toegewenst).
Na een klein uurtje rijden, bij de waterkant aangekomen, waar een ieder zijn stekkie opzocht.
Met een klein briesje dwars over het water, werden de eerste vissen al vlot binnen gehaald.
Dit beloofde een mooie visdag te worden en dat was ook zo;  na 5 uur vissen was het de heer H Heins die met 14560 gram de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven.

Met een totaal gewicht van 173,50 kg kunnen we spreken van een geslaagde dag!

10 maart 2018/  1e wedstrijd (buiten de regio)

Op zaterdag 10 maart 2018 hebben we de eerste wedstrijd weer gevist.
De opkomst voor deze wedstrijd:   25 vissers (niet slecht).
De eerste van de vele wedstrijden van het nieuwe seizoen 2018 was een wedstrijd om maar weer snel te doen vergeten.

Het viswater: het Heerenveense kanaal.
Waar normaal toch veel vis te vangen is maar deze keer was dat zeker niet het geval.
Zal de kou geweest zijn die er voor zorgde dat de vis niet wilde bijten.
Paar dagen voor deze wedstrijd lag het water nog dicht met ijs.
Maar goed, ondanks alles is er toch een uitslag.

Vak A.

1e in vak A is geworden M. Post met het gewicht van 2.290 Kg.
(Voor de eerste keer mee doen met een wedstrijd van de HvvAssen, en ook nog het geluk hebben van een kop plek (1) proficiat hoor.)
2e in vak A is geworden W. Honebecke met het gewicht van 1.130 Kg.
3e in vak A is geworden R. Woudstra met het gewicht van 930 Gr.

Vak B.

1e in vak B is geworden H. Kuiper met het gewicht van 1.390 Kg.
2e in vak B is geworden K. Beuker met het gewicht van 390 Gr.
3e in vak B is geworden B. Habing met het gewicht van 150 Gr.