Woensdagavond 2018

Tussenstand (na 7 wedstrijden)

Wedstrijduitslag woensdagavond 20 juni 2018

Op 20 juni is de 7-e wedstrijd van de woensdagavond competitie gevist.
We waren met een klein 'ploegje', 2 vakken van 9 vissers. Misschien is het wk voetbal wel onze tegenstander wat betreft de opkomst.
Na een paar wedstrijden terug dat er wel redelijk tot goed werd gevangen, was het op deze woensdagavond iets minder.
De vis kwam op de 'vaste stok' maar moeilijk op gang. Anders was het bij de feeder, daar werd aan de overkant van het kanaal wel een bliekje gevangen.
R.Roffel zat het op deze  woensdagavond niet mee. Hij dacht dat het NW-Kanaal breder was, door tot vier maal toe de voerkorf in de boom aan de overzijde te werpen.
Daardoor moest hij het materiaal tot 4 keer repareren, wat hem misschien de overwinning wel heeft gekost, want tenslotte is 4 x 500 gram vis nog altijd  2 kg.
Om 08.30 uur kwam toch nog de vis bij de vaste stok vissers op gang. Vooral bij J.Habing, die tot de laatste minuut regelmatig een visje landde.Toch ging de winst deze avond weer eens naar T. Winters met een gewicht van 1700 gram.

Wedstrijduitslag woensdagavond 13 juni 2018

Op deze woensdagavond zou er gevist worden aan de Drentse Hoofdvaart, maar door veel eendenkroos op het water kon hier niet gevist worden. Door de wedstrijdcommissie is er dan ook besloten om naar het NW-Kanaal (Groenedijk) te gaan. Hier was het ook niet helemaal vrij van kroos,maar met een beetje goede wil kon er toch nog prima gevist worden.
Zelf koos ik om met de feeder te gaan vissen, omdat er aan de overkant een mooie rietkraag zat. Achteraf bleek dit niet de juiste keuze te zijn geweest, zoals in de uitslag te zien is.
Beter ging het met B. Muskee, met de feeder ving hij een mooi aantal voorns. Dit was niet genoeg voor de winst. De winst ging deze keer naar H Heins, die na een paar weekjes vakantie zijn 'kopplek' verzilverde met een gewicht van 3460 gram.
In vak A was het P Klinkhamer, die de winst naar zich toe trok door in de laatste minuten nog een mooie zeelt te vangen. P. Klinkhamer was ook net terug van vakantie. Misschien waren zij wel erg scherp en uitgerust?

Dat de vis weer een beetje in 'beweging' komt, bleek wel uit de vangsten.
Er werd namelijk door alle vissers vis aangeboden bij de weging.

Wedstrijduitslag woensdagavond 6 juni 2018

6 Juni hebben we weer een wedstrijd gehouden in het Havenkanaal op de welbekende vissteigers.
Het was warme woensdagavond kun je wel stellen, maar niet gezeurd, het is beter als regen zullen we maar zeggen .
De vissen hadden meer trek als de vorige week, vooral bij W. Emmens die had de brasem er 'flink op zitten' en won met overmacht zijn vak met 6900 gram aan gewicht.
Spannender was het in het andere vak, daar was het kleine verschil tussen de nummer één en twee maar 40 gram.
Het was nog niet een wedstrijd waar de vonken er van 'afspatten', maar de vangsten worden langzamerhand toch iets beter.

Wedstrijduitslag woensdagavond 30 mei 2018

De 4e woensdagavond viswedstrijd was een wedstrijd om maar snel te vergeten.
Na een half uur leek het meer op een avondwandeling in het A vak, de vissers zochten elkaar op om te vragen of ze al beet hadden gezien. Bij de meesten was het antwoord NEEEEEEEEE. Alleen A. Blaauw had een klein visje die hiermee vak A  won .

In het B vak was het iets beter, ook al kon je wel zeggen dat het daar ook niet best was. Daar werd nog geen 2,5 kg gevangen met 8 deelnemers. R Woudstra mocht zich kampioen noemen met 740 gram.
Misschien hadden de vissen het wel te warm op deze broeierige avond.

Wedstrijduitslag woensdagavond 23 mei 2018

Op deze woensdagavond-viswedstrijd hebben we moeten uitwijken naar de Norgervaart, in verband met wegwerkzaamheden aan de Smildervaart.
De uitzetters van de steknummers hebben de steknummers om de 35 meter uitgezet, met de hoop dat dit de vangsten te goede zou komen. Dit had vandaag een redelijk goed effect op de lage nummers, daar werd door de meeste vissers wel een visje gevangen.

Jan de Pruis was vandaag de topper, want hij wist vandaag in 2,5 uur maar liefst 7.410 gram binnen te halen.
Dit is een mooi resultaat voor een avondwedstrijd.
In het andere vak (waar op papier de betere vissers zaten volgens de competitiestand) waren de vangsten een stukje minder.
Daar was het R Woudstra die met 2.360 gram het vak op zijn naam zette.

Wedstrijduitslag woensdagavond 16 mei 2018

Wat is er toch met het havenkanaal?, dat is de vraag van veel vissers. Kon je er een paar jaar geleden nog volop vis vangen in het voorjaar, 16 mei was het weer 'huilen met de pet op'. Met een harde wind dwars over het kanaal was het een moeilijke visserij  voor velen van ons. Op de lage steknummers waren de vangsten in een woord droevig, daar had je met vijftig gram nog genoeg om derde te worden. Op de hoge steknummers was het wel iets beter, maar ook niet je van het.

H. Hooiveld was degene die met 2 bonus vissen erbij de dagzege in ontvangst mocht nemen met een totaal gewicht van 3810 gram. De rest bleef ook in dit vak op grote achterstand.

Wedstrijduitslag woensdagavond 9 mei 2018

Op 9 mei is de eerste woensdagavond wedstrijd gevist, met een lang weekend voor de deur was de opkomst een beetje 'mager.
Om een goed parcours uit te zetten was het even zoeken waar er wel of niet gevist kon worden, er werden 2 vakken uitgezet nabij het viaduct, waar het viswater redelijk schoon was. Echter na een half uurtje kwam de eerste losse waterbegroeiing al voorbij drijven.

Het was B. Muskee die een goede keus had gemaakt om met de feeder te gaan vissen.
Met veel 'groen' aan de lijn werd er door hem toch nog redelijk vis gevangen.
Voor mij was het kijken hoe mijn buurman dat allemaal wel niet deed, want beet heb ik niet gezien.
Voor de rest was het sprokkelen om een visje te vangen.

Om 21.00 uur ging de 'toeter' van het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt.