1e Clubwedstrijd 2018

Wedstrijdverslag 1e club wedstrijd 2018 d.d. 19-05-2018

Zaterdag 19 mei hebben wij onze eerste clubwedstrijd gevist aan de Drentse Hoofdvaart.
Om 6 uur melden zich 31 vissers op de carpoolplaats bij Assen zuid.
Het beloofde een mooie dag te worden, er waren immers al een paar vissers een week ervoor wezen oefenen en hadden redelijk gevangen. Maar zoals vaak het geval is, in de wedstrijd is het weer anders.
Er werd 'mondjesmaat' een visje gevangen, na een paar uurtjes maar eens gaan bellen met het andere vak Daar waren de vangsten al niet veel beter. Opeens sloeg mijn buurman aan en het elastiek kwam een behoorlijk eind uit zijn hengeltop.
Dat zal een goede  'bonusvis' moeten wezen, maar uiteindelijk boven water bleek het een plastic zak, helaas geen bonus voor de buurman.

Even later was het R schipper die aan het 'vechten' was met een behoorlijke vis, het bleek een paling te wezen met een lengte van 80 cm. Jammer, paling telt niet mee voor de wedstrijd. Om 12.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt.

Na de wedstrijd ging een ieder naar cafe de Vriezerbrug. Daar was de prijsuitreiking en voor iedere deelnemer waren er 2 consumpties en een bal gehakt, aangeboden door de vereniging.

Na wat 'nagevist' te hebben in de Vriezerbrug, was er voor iedereen zoals gewoonlijk een leuke vleesprijs.
Ondanks de matige vangsten was het toch weer een gezellige en een geslaagde dag.