Woensdagavond 2022

Eindstand woensdagavond-competitie 2022

 


20-07-2022

20 juli was de laatste viswedstrijd alweer van de 10 wedstrijden, die we op de woensdagavond hadden in 2022.
De opkomst van deze competitie, 19 deelnemers gemiddeld, kan op zich wel wat beter, maar dit zal wel aan de vangsten van 2022 liggen. 

Voor aanvang waren er nog zes personen die in aanmerking kwamen voor de hoogste trede van het podium.
De visser, welke op de derde plaatst stond voor aanvang van de laatste wedstrijd (H. Hooiveld) trok steknummer 1, waarop hij gelijk meedeelde..."moeten we er nog voor vissen dit wordt een makkie". Dit had hij beter niet kunnen zeggen, want tijdens deze laatste wedstrijd moest Herman genoegen nemen met de een na laatste plaats.

Ikzelf deed betere zaken, door met 1460 gram het A-vak te winnen. Dit was net niet genoeg om J. de Pruis van de eerste plaats te verdrijven.
Het B-vak was voor R. Woudstra, die zijn 'kopplek' weer verzilverde met 2130 gram aan vis.

Al met al was het een mooie en gezellige competitie, met mooi weer en bij tijden redelijke vangsten.

In 2023 zullen we weer een avondcompetitie organiseren. Graag zie ik jullie dan terug bij een van deze wedstrijden.


J. Brink
 
06-07-2022

Na 8 wedstrijden met mooi weer en weinig vis was het op 6 juli net andersom, een druilerige avond met voor het merendeel van de vissers een redelijk aantal vissen. De wedstrijd werd gehouden aan de Groenedijk .Het parcours was met veel moeite uitgezet door S. Zuur die er haast 'overspannen' van werd om voor iedereen een schoon 'visstekkie' te vinden, maar uiteindelijk is het toch gelukt .

Er werd zowel met de vaste stok als met de feeder hoofdzakelijk voorn gevangen. Zo ving T. Winters een mooi aantal rode ruisvoorns met de feeder aan de overkant, terwijl B. Habing met 3 deeltjes aan de kant 1980 gram aan voorntjes ving. Toch was dit net iets te weinig zodat T. Winters wederom het B-vak won met 2240 gram. In het A-Vak deden ze het nog even beter, daar deed R. Woudstra goede zaken door 4200 gram aan vis aan de haak te slaan en met een tevreden gezicht huiswaarts kon gaan. Hopelijk gaan we nu de goede kant op wat de vangsten betreft.

J.Brink


29-06-2022
22-06-2022

15-06-2022

Op 15 juni, op een mooie zomeravond, is er gevist in het N.W Kanaal nabij scheepswerf Beuving. Het eerste uur was het voor de vaste stok vissers behoorlijk staren, om de dobber goed te kunnen zien, veel schittering op het water door de laagstaande zon.
Dat de vangsten steeds beter worden, kan helaas nog niet worden gezegd. Over het algemeen heeft het merendeel van de vissers nog moeite om een visje te vangen.

Tijdens deze viswedstrijd werd er in het eerste vak beter gevangen dan in het tweede vak, hoewel daar de 'top' van de competitie zat.
Er werd nog een paling van zo'n  80 cm aan de haak geslagen,  door  J. Brugging, die alweer op 'kop' zat.
J. Habing was in het B-vak de winnaar met 1 vis van 1320 gram, die nog gauw vlak voor het einde van de wedstrijd werd gevangen.

Winnaar in het A-vak was K. Beuker, die met drie deeltjes een 40 tal visjes wist te vangen, en daarmee de dag-winnaar werd met een gewicht van 2390 gram.

J.Brink

01-06-2022

Op 1 juni j.l.  is er, tijdens de wedstrijd van Hengelvisserijvereniging "Assen"  weer een 'record' verbroken. Nu is dit een 'record' waar we niet trots op kunnen zijn. Er is op 1 juni met  20 deelnemers gevist (tussen de sluis 3 en sluis 4, in het N.W Kanaal), met als resultaat dat er van de 20 vissers er maar 8 personen vis ter weging konden aanbieden, met een gezamenlijk gewicht van 3530 gram. Slecht dus, met heel weinig vis. 
Een troost, we zijn niet de enige club waar de vangsten slecht tot zeer slecht zijn, er zijn meerdere wedstrijden van andere clubs, waar de uitslagen net zo bedroevend zijn. Toch blijven we de moed erin houden, na deze tijden komen er betere tijden zullen we maar zeggen. 

Allen prettige pinksterdagen en tot de volgende wedstrijd.

J. Brink

18-05-2022

18 Mei j.l. werd alweer de vierde wedstrijd op de woensdagavond gehouden. Na 3 wedstrijden met uitslagen, waar je niet blij van wordt ,was het maar weer afwachten wat het vanavond zou worden. Het geluk moest worden gezocht tussen de Taarlose en Oudemolensebrug, daar waren 2 vakken van 9 nummers uitgezet. 
Om 18.30 uur begon een ieder vol goede moed aan de wedstrijd, maar eveneens als de vorige wedstrijd bleef het weer angstvallig stil met de aanbeten. Een half uurtje voor het einde werden er bij enkele vissers nog 1 of 2 brasems binnen gehaald. Voor de rest bleef het weer bij enkele grammetjes of een nul. Bij volgende avondwedstrijd (1 juni aanstaande) loopt de paaitijd ten einde en hopen we op betere vangsten.

J.Brink

11-05-2022

De 3-e viswedstrijd van de woensdagavond-competitie is gehouden aan de Drentse Hoofdvaart. Helaas waren de vangsten niet best. Hierbij de wedstrijduitslag van deze wedstrijd.
20-04-2022

20 April de 2e viswedstrijd op de woensdag, 20 personen meldden zich op de parkeerplaats bij V.V. LEO. Daar werd nog even wat bijgepraat, voordat de loting begon. De loting werd (op verzoek) door Okkie gedaan, want het moest volgens hem maar eens afgelopen zijn dat de commissieleden altijd op de kopplekken zaten. Maar helaas, ook deze wedstrijd kon Okkie niet voorkomen, dat er ook vandaag weer twee commissieleden op de 'kopplek' zaten, waar wij hem natuurlijk nog wel even voor hebben bedankt.
Dat een 'kopplek' geen garantie is, bleek na de wedstrijd dan ook,  niemand op kop had zicht geplaatst bij de eerste drie.

Het was vandaag J. Drenthen, welke met 1820 gram op steknummer 3 de winnaar werd in het A-vak, op de voet gevolgd door J. Brugging die het B-vak won met 1700 gram. Beide heren hadden er een mooie bonusvis bij wat het ruime verschil maakte met de rest.

J. Brink

13-04-2022

Nadat we 2 jaar lang geen wedstrijden op de woensdagavond hebben kunnen houden, hebben we er nu weer een tiental op het programma, op de woensdagavonden, staan.
13 April was de eerste viswedstrijd,19 personen meldden zich ruim op tijd op de parkeerplaats, nabij parkeerplaats 'De Hoogspanning', . Er Bij de deelnemers waren 3 nieuwe deelnemers aanwezig, om de 'strijd' met de rest van de deelnemers aan te gaan,  aan de Groenedijk ter hoogte van de woonboten.

Om hier te vissen moet je niet bang zijn voor divers 'tropisch onkruid' in het water, waar veel vissers hinder van hadden, bij het binnenhalen van de vis. Jammer dat de Hengelsportfederatie hier maar weinig aan doet. Zo had H. Heins een mooie zeelt gehaakt, maar na een gevecht tussen de beplanting door, had Henk het nakijken...de vis was 'gevlogen'. Toch werden er nog wel enkele mooie brasems gevangen vlak voor het einde van de wedstrijd. 

De winnaar van deze wedstrijd was B. Habing, met ruim 5 kilo aan vis en wist wel een paar mooie brasems door de beplanting heen te loodsen, maar ook nog twee te verspelen.

Volgende week proberen we het weer, dan vanaf de steigers....allen tot dan.


J.Brink