Wedstrijduitslagen woensdag 11 en 18 juli + eindstand

Vrijdag, 20 juli 2018

De 10-e en 11-e viswedstrijd van de woensdagavond competitie is gehouden op 11 juli en 18 juli. De woensdagavond wedstrijd van 18 juli was tevens de laatste woensdagavond viswedstrijd van de woensdagavond competitie 2018. De verslagen en de wedstrijduitslagen van deze twee wedstrijden met de eindstand van de woensdagavond-competitie 2018 is als volgt:

Wedstrijduitslag woensdagavond 11 juli 2018

Op woensdag 11 juli werd de 10-e viswedstrijd van de woensdagavond competitie gevist aan de Drentse Hoofdvaart.
Met nog wat her en der licht verspreide kroos, was dit gedeelte van de Drentse Hoofdvaart redelijk te bevissen.
Voor mij was het wel een leuke avond wat de vangst betrof, dit gold ook voor mijn buren: K. Takens en H. Hooiveld.
Voor de resterende deelnemers aan deze wedstrijd was het niet zo'n geslaagde avond, zoals te zien in de uitslag.
Ook in A vak was het niet geweldig, alleen H. Dijkstra kon bijna 1,5 kilo vis ter weging aanbieden, voor de meesten was het zo rond de 200 gram per deelnemer. Conclusie kan dan ook getrokken worden dat op dit water de loting wel erg veel invloed heeft op de uitslag, omdat vaak de 'kopplekken' de wedstrijd winnen.
Na deze is er nog 1 wedstrijd te gaan, de 11e wedstrijd. Deze wedstrijd wordt gevist aan het Havenkanaal op de steigers.

J.Brink

Wedstrijduitslag woensdagavond 18 juli 2018

Op 18 juli stond de laatste wedstrijd van de woensdagavond competitie 2018 gepland. Deze competitie was tot de laatste wedstrijd spannend,  wie o wie zal de competitie gaan winnen?
Bij de loting had H. Hooiveld nogmaals geluk door weer op de 'kopplek' te mogen plaats nemen (6 van de 11 wedstrijden op 'kop' is toch niet slecht loten). Zou maar eens een staatslot kopen Herman werd er al gezegd. Twee plaatsen verderop mocht H. Heins plaats nemen die de tweede plaats bezette. Met daarnaast B Muskee die op de derde plaats stond al met al de gehele top op een rijtje. Wel zaten ze alle drie op de lage nummers, wat volgens enkele vissers slechte plekken waren.
Om 18.30 uur kon de strijd beginnen. Al vlot kon je hier en daar al horen dat er wel dikkere vissen werden gevangen,‘maar waar? Dat was de vraag want je kon namelijk niet zien wat je buurman ving in verband met het riet wat tussen de steigers staat. Ook kon je wel horen als een gehaakte vis verloren ging bij enkele vissers. Spanning zullen we maar zeggen, maar na twee en half uur vissen kon de weegploeg in aktie komen.

Eerst maar eens bij H. Hooiveld op 'kopplek' zien wat de vangst was. Een gewicht van 2850 gram liet de weegschaal zien.
Bij R. Rouwkema die tussen de twee 'koplopers' zat, sloeg de weegschaal uit naar 4.790 gram, goed voor de dagwinst en bij H.Heins kwam deze niet verder dan 2.490 gram, wat betekent dat H.Hooiveld de woensdagavond competitie 2018 gewonnen heeft.
Herman gefeliciteerd namens de wedstrijdcommissie. Zes vissers streden nog om plaats drie, doordat B Muskee zijn avond niet had en als laatste eindigde kon ondergetekende met 1 punt verschil deze 3e plaats in ontvangst nemen.

Maar met alle avonden prachtig weer en geen druppel regen kunnen we stellen dat het een geslaagde competitie was, en zien we jullie volgend jaar weer terug.