Uitslag gescheiden koppel viswedstrijd 7 juli 2018

Maandag, 9 juli 2018

Op 7 juli is de jaarlijkse gescheiden koppel-viswedstrijd gevist. Het water waarin gevist is was het Havenkanaal (vissteigers) en vanaf de 'driesprong' tot Taarlosebrug. Het verslag en de einduitslag van deze viswedstrijd is als volgt:

1 Juli 2018:  gescheiden Koppel-viswedstrijd 2018

Zaterdag 7 juli stond de gescheiden koppel-viswedstrijd op het programma.
Tegen 06.00 uur ,melden de eerste vissers zich bij de parkeerplaats van Leo, waar iedere deelnemer een envelop met steknummer in ontvangst mocht nemen en op de achterkant was te zien wie vandaag zijn 'koppelmaat' zou zijn (spannend).
Het parcours was vandaag als volgt uitgezet: de A nummers op de steigers en de B nummers: Taarlosebrug richting de 'driesprong'.
Met de zon volop aanwezig, zocht een ieder zijn stekkie voor vandaag op.
Ondergetekende zelf mocht precies in het midden plaats nemen, dit was mooie plaats om te kijken wat er zoal zal gebeuren vandaag,
Zo stak buurman H.Hendriks eerst maar eens een dikke sigaar op om vervolgens aanvang te maken met de voorbereiding van de wedstrijd.
Dit kwam nog al precies. Goed begin is het halve werk werk melde hij mij. Even later bleek wel, direct na het beginsignaal haakte hij zijn eerste vis en al vlot weer een vis.
Ook H.Knip ving met  een korte hengel gelijk een aantal voorntjes en ook een brasem. Bij mij bleef het angstvallig stil met de vaste hengel. Toen de feeder maar eens geprobeerd. Waarempel, na de tweede inworp naar de overzijde haakte ik een brasem van rond de twee kilo. Voor de rest was het voor mij nog een paar baarsjes en daar bleef het dan ook bij.
Halverwege de wedstrijd maar eens een wandelingetje gemaakt langs het parcours, daar zag ik een leefnet, maar de visser was niet te bespeuren. Dit leefnet was van J.Winters die plotseling weg moest voor zijn werk. Om zijn maat J.de Pruis niets te kort te doen hebben we besloten om deze, een staand nummer, in de uitslag te doen.

Om twaalf uur was het einde wedstrijd. een ieder ging naar cafe de Vriezerbrug, waar een HEERLIJKE BAL GEHAKT en een paar consumpties klaarstonden, aangeboden door de vereniging.
Hierbij werd nog wat nagepraat over de vangsten van vandaag, zoals wat er wel niet was gebeurt als die deelnemer die ene brasem wel had gevangen vandaag.

Na enig rekenwerk werd de uitslag bekend gemaakt ,beginnende met de laatste plaats en zo op naar de eerste plaats, wat de spanning nog een beetje opvoerde.

Daarna gingen alle vissers met een leuke vleesprijs naar huis.