Dinsdagmiddag Senioren 2018


Eindstand na 18 wedstrijden:






18-e wedstrijdverslag dinsdagmiddag Senioren 23 oktober 2018

Na een mooie zomer werd vandaag de laatste senioren wedstrijd onder koude en winderige omstandigheden gevist aan het Havenkanaal . Deze competitie was niet zo als de andere competities. Deze competitie was niet, zoals bij de andere competities, al voor de laatste wedstrijd beslist. Zo moesten J. Post en ik nog volop aan de 'bak',ook voor plaats drie waren nog 3 personen in de race.

Na het beginsignaal begon een ieder met voeren, de één cuppend, de ander gooide de voerballen. Ook waren er een paar die de feeder in verband met de wind ter hand namen. Mijn buurman moest de wedstrijd al vroegtijdig staken door hengelbreuk. 
In het B vak was ook een hengel niet bestand tegen de wind. Er werd voornamelijk kleine vis gevangen. Als er al eens een vis die wat groter van formaat eenmaal was gehaakt, was het niet gemakkelijk om hem in het netje te krijgen.
Na het eindsignaal werd de balans opgemaakt. Tijdens het wegen werd het steeds spannender tot we bij J. Post aankwamen die met ruim 3 kilo de wedstrijd won en ook daarmee deze competitie. 
in het B vak was F. Bruining, ook met ruim 3 kilo de vak winnaar. 

Zo kwam er ook aan deze competitie een mooi einde, en wordt deze volgend jaar weer ghouden, zoals is te zien in het voorgestelde programma. 

Hopelijk zien we u allen dan weer.


J.Brink





17-e wedstrijdverslag Senioren 16 oktober 2018

Voor de 17-e viswedstrijd van de Senioren competitie 2018 hadden zich 24 vissers gemeld op de parkeerplaats bij de parkeerplaats "de Hoogspanning". Genietend van een heerlijk weertje werd er voor de loting al door enkele vissers voorspeld dat het wel eens een 'lange zit' kon worden, omdat de zon fel op het heldere water scheen en dat beloofd vaak niet veel goeds. 
Om 12.15 uur werd er gelood en kon een ieder zijn visstek opzoeken. Na het beginsignaal bleef het angstvallig stil, alleen in het B vak werd er door een aantal vissers redelijk gevangen. Ondergetekende zelf begon met de vaste stok, maar na een uur nog geen stootje te hebben gezien, besloot ik het maar eens te proberen met de feeder. Deze had ik voorzien van een onderlijn van 2 meter met een heel klein haakje. Als aas gebruikte ik 2 mini maden, wat me al vlot een paar kleine voorntjes opleverde.
Dit zag mijn buurman T.Winters en veranderde ook van tactiek. Halverwege de wedstrijd gingen al enkele vissers huiswaarts met de mededeling, ''hier zit geen vis en ben er hartstikke flauw van '', maar na 3,5 uur vissen kon de balans worden opgemaakt met als resultaat, dat er in het A vak een totaal van 1300 gram, met 12 vissers, was gevangen. Iets beter was het in het B-vak; daar was het R. Vos die met bijna 3 kilo de dagwinst op zijn naam mocht schrijven. 

J.Brink






16-e wedstrijd Senioren/ 2 oktober 2018

2 Oktober is er gevist aan de Norgervaart aan weerszijden van de Koelebrug. Ondanks dat het de hele morgen al volop had geregend waren er toch nog 20 vissers op komen 'dagen'. Bij de loting kreeg ik steknummer 7 toegewezen met als buurman mijn grootste concurrent J. Post, op nummer 8. Na een voerplek op 3 en 13 meter te hebben aangemaakt begon ik met de vaste hengel, niet ver uit de kant, wat het eerste uurtje een mooi aantal voorns opbracht. 
Even verderop zag ik dat de feeder van T. Winters een behoorlijke vis had gehaakt, wat achteraf een dikke baars bleek te zijn. 
Ook K. Beuker was op steknummer 10 weer goed bezig door ruim 3 kg. aan voorns te vangen en de vakwinst deze vismiddag op zijn naam kon schrijven. 
In het B vak waren de vangsten aanzienlijk beter, daar was het A .Blaauw die midden in het parcours ruim 6,5 kg wist te vangen. 
Om 16.30 uur was het einde wedstrijd en inmiddels droog geworden. 

Hopelijk is het bij de volgende wedstrijd met het weer beter gesteld, en hebben we dan weer een leuke visdag.

J.Brink






15-e wedstrijd Senioren 18 september 2018

18 september op deze dinsdagmiddag is er gevist aan de Drentse Hoofdvaart, nabij de Norgervaartsebrug.
Er kon weer gevist worden op het eerste stuk, dit doordat de garage die hier voorheen zat, was opgeheven.
Dit stuk was voorheen een geliefd stuk voor menig visser omdat hier vaak wel een visje was te vangen.
Ook vandaag bleek dit zo te zijn. De deelnemers op vak A hadden met een gemiddeld gewicht van 2500 gram niets te klagen, terwijl  
B vak niet verder kwam dan ruim 1100 gram per deelnemer.

Wat ook vandaag weer een grote rol speelde waren de 'kopplekken', dit wordt steeds meer bepalender op dit soort viswateren.
Maar ja weinig aan te veranderen dat is nu eenmaal het lot.
Met nog 3 wedstrijden te gaan is deze competitie nog niet beslist met twee 'koplopers' die een gelijk aantal punten hebben, gevolgd door een aantal achtervolgers, op een kleine achterstand. 

J.Brink






14-e wedstrijd Senioren 4 september 2018

4 september was een dag prachtige dag in alle opzichten, het weer was goed en na de vakantie periode over de opkomst ook niks te klagen. Van de 36 personen die deze competitie telt hadden zich 27 aangemeld voor de wedstrijd van vandaag. 
De Vak A vissers konden plaats nemen achter bij de uitloop van de Drentse A  en de B vissers konden hun stek opzoeken bij de uitloop van de zuivering.

Waar F. Bruining en H. Hendriks zagen tot hun verbazing een boot aangemeerd liggen op hun visstek. Gelukkig, na even overlegd te hebben met de schipper, was deze zo bereidwillig om deze te verplaatsen.
Nadat een ieder zijn uitrusting bij het water had geïnstalleerd, klonk om 1 uur beginsignaal.
Vrijwel iedereen begon gelijk vis te vangen, of men nu de feeder of de vaste hengel in zette.
Ikzelf had de vaste hengel ter hand genomen en ving uitsluitend kleine vis, zoals bijna alle vissers.
Na een uurtje toch maar eens geprobeerd met de feeder om een wat dikkere vis te vangen, wat helaas niet lukte.
Toen maar weer op de oude voet verder zoals ik was begonnen.

In het B vak was het F. Bruining die met een hengellengte van 5 meter, ruim honderd vissen met een gewicht van 4730 gram de dagwinst op zijn naam mocht schrijven.
Er werd gezamenlijk bijna 50 kg. vis gevangen aan voorntjes en bliekjes, alleen J. Post kon een brasem ter weging aanbieden.
Al met al was het weer een gezellig middagje vissen.

Hopelijk zie ik jullie allemaal weer bij onze eerstvolgende wedstrijd.

J.Brink





13-e wedstrijd Senioren 2018:   28 augustus 2018





12-e wedstrijd Senioren 2018:   7 augustus 2018





11-e wedstrijd Senioren 2018:   24 juli 2018

Deze week werd er door diverse vissers gebeld of er ook gevist werd in verband met de hoge temperaturen van het weer. Na enig overleg onder de wedstrijdcommissie werd er besloten om de wedstrijd wel door te laten gaan maar dan op een ander parcours. Er werd besloten om naar het NW-Kanaal te gaan (Taarlosebrug richting de driesprong), daar was een licht briesje wind.

Zelf kreeg ik steknummer 22, een 'kopplek' vlak achter het bosje mooi in de zon en geen zuchtje wind, “erg warm dus”.Van af deze plek kon ik niet veel zien hoe deze wedstrijd zou verlopen, dit kreeg ik zo’n beetje te horen tijdens het wegen. Het was W.Emmens op stek no. 1, die in het A vak zijn 'kopplek' waar maakte en met 1290 gram zich vakwinnaar mocht noemen.
En het B.vak was het J. Post die met 2440 gram de dagwinst op zijn naam zette met een mooi aantal voorns.

J. Brink





10-e wedstrijd Senioren 2018:   10 juli 2018

Er hadden zich 22 vissers gemeldt voor deze wedstrijd aan het NW-Kanaal, nabij de Groenedijk. In het begin konden de deelnemers nog wel redelijk met de vaste hengel vissen, maar halverwege besloten toch een groot aantal om verder met de feeder te gaan vissen. De harde wind ging dwars over het kanaal. Eerste tijd werd er nog wel een visje gevangen, maar dit werd verder in de wedstrijd steeds minder. 
Zelf bleef ik doorgaan met de vaste hengel,dit omdat ik zo nu en dan toch nog wel visje wist te bemachtigen al viel dit niet mee met de harde wind. Mijn buurman, R vos,  pakte nog een redelijke brasem vlak voor het einde van de wedstrijd, wat hem de tweede plaats opbracht. De winnaar over de beide vakken was K. Beuker met ruim 3 kilo aan gewicht,  die zijn 'kopplek' goed benutte vandaag.

J. Brink




9-e wedstrijd Senioren 2018:   26 juni 2018

Op 26 juni werd de  9-e viswedstrijd gehouden. Er is gevist aan het Havenkanaal.
Met een strakke wind uit het noorden was het weer moeilijk om de vis aan het azen te krijgen.
Na een uurtje begonnen ze bij mij langzaam maar voorzichtig te bijten, maar vangen was er nog niet bij (maden uitgezogen, maar geen vis). Toen maar eens een wat dunnere hoofdlijn geprobeerd, vissen met onderlijntje 6 en haakje 22 kon ik de eerste visjes eindelijk 'strikken'.
Bij de buren, zo ver ik het kon bekijken, was het ook maar 'mondjesmaat' een visje wat er gevangen werd. Na wat casters te hebben gecupt, ving ik mijn eerste kleine brasem. Gevolgd door een paar bliekjes, daarna viel het weer stil. Toen de loodzitting maar eens gaan veranderen, wat ook weer een paar visjes opleverde.
Al met al na drie en half uur vissen leverde dit mij 3150 gram op, genoeg voor de dagwinst. 
Misschien was het geluk de veranderingen tijdens de wedstrijd, maar niets doen en afwachten levert meestal ook geen vis op.
Er is aan de waterkant tijdens de wedstrijd altijd wel wat te doen, als ze bijten is het oke en anders eens wat proberen te veranderen dan misschien ?????? 

J. Brink  





8-e wedstrijd Senioren 2018:   19 juni 2018

Na een moeizame start van deze competitie is de vis nu toch echt wel aanwezig in het NW-Kanaal.  
Deze wedstrijd koos ik voor de 'vaste stok', omdat mijn inziens dit de beste keus is in dit gedeelte van het NW-Kanaal.
Na het beginsignaal; voerplek gemaakt op 4 meter uit de kant en een voerplek op 13 meter. Ik begon al snel een paar mooie voorns te vangen, maar na een klein half uurtje was het 'over en uit'. Nu maar eens verder uit de kant geprobeerd met de 'lange stok'. Hier was de vis actief, maar wel erg klein van formaat. In tussentijd ving T. Winters een mooie brasem aan de feeder. 
Ik was al in de veronderstelling dat ik weer een verkeerde keuze had gemaakt, maar nee,na een tijdje ving hij nog een paling en werd de feeder aan de kant gelegd .
Zelf had ik inmiddels wat casters en pieren gecupt,  hopende dat dit de brasems zou lokken. Helaas was dit niet het geval. 
Deze bonusvis kwam wel bij J. Post aan de haak, wat hem vandaag de winst opbracht met een gewicht van 3880 gram.
In het andere vak werd iets minder gevangen, maar met 3350 gram mocht A. Blaauw zich daar vak winnaar noemen.
Met een gemiddelde vangst van ruim 2 kg hadden de meeste deelnemers geen vervelende middag.
Van de vissers die de moed inmiddels een beetje hebben verloren, het is nog altijd zo; na slechte vangsten van de afgelopen weken, probeer het bij de volgende wedstrijd ook eens weer een keer.
Het spreekwoord zegt nog altijd: wie niet waagt wie niet wint.
Tot de volgende keer maar weer.

J. Brink  




 
7- wedstrijd Senioren 5 juni 2018

Onder prachtige weersomstandigheden hebben we vandaag onze zevende dinsdagmiddag viswedstrijd gevist.
Waar vorig jaar op dit parcours de winnaar nog 20 kg had gevangen, konden we nog niet eens met alle deelnemers 20 kg. bij elkaar vangen in deze wedstrijd.. 
Wat een ieder ook probeerde, de vis was niet aan het azen te krijgen. Het was J. Habing die op de wedstrijddag goede zaken deed door toch regelmatig een visje te vangen, in totaal zo'n dertig stuks.
Met een gewicht van 2000 gram was dit vandaag echter wel een uitschieter, de rest moest het doen met een paar visjes.

Hopen dat het de volgende keer weer wat beter is en een ieder ook een visje kan vangen.
De aanhouder wint zullen we maar zeggen.




6-e wedstrijd Senioren 2018:   22 mei 2018

Met deze wedstrijd gingen we met 22 deelnemers naar het Oranjekanaal.
Over het weer hadden we niks te klagen, met het zonnetje in de rug en een briesje wind van opzij was het heerlijk vertoeven aan het viswater.

Om 1 uur klonk het beginsignaal. Waar normaal voorop (op de lage nummers) wel een visje te vangen is, was dit nu niet het geval. Alleen J. Habing op steknummer 10 ving nog een mooi aantal voorns (wat volgens hem ook wel weer eens een keer tijd werd).
T. Jonker maakte het in de slotfase nog wel even spannend in dit vak door een mooie brasem te vangen, maar dit hield J. Habing niet meer van de overwinning af in vak A.
Anders was het in vak B, daar werd vanaf het begin van de wedstrijd regelmatig een voorn of een bliekje gevangen.

Na 3 uurtjes vissen kon men nog niet zien wie vandaag zou winnen, maar hier was het T. Winters die aan deze onzekerheid een einde maakte door in het laatste half uur nog een mooie zeelt en een brasem te vangen. T. Winters werd zodoende de dagwinnaar met een gewicht van 4170 gram en ziet met vertrouwen alvast uit naar de volgende Senioren-viswedstrijd. Daar ving hij vorig jaar maar liefst 20 kg. We zullen zien hoe dat de volgende keer afloopt.

Tot de volgende wedstrijd maar weer.




5-e wedstrijd Senioren 2018: 8 mei 2018


8 Mei was onze 5e Senioren viswedstrijd. Er is gevist op de steigers aan het Havenkanaal.
De vorige keer op de dinsdag was het nat en koud, nu hadden we op 8 mei het omgekeerde weerbeeld: droog en zeer warm.
Wat niet anders was ten opzichte van de vorige keer waren de matige vangsten. Wel werden er nog een paar flinke brasems gevangen.

In het A vak bleek weer eens hoe belangrijk een 'kopplek' is ,zowel K. Takens als B. Muskee werden daar 1e en 2e.
Anders was het in het B vak, Daar was het namelijk zo, hoe hoger het steknummer des te slechter de vangsten.
K Beuker kwam net 100 gram te kort om de wedstrijd op zijn naam te zetten, die ging naar J Post.

T Winters heeft zijn mobiele telefoon aan de vissen gegeven zodat ze de volgende keer even bellen kan wat ze op het menu willen hebben. Het resultaat zullen we de volgende keer dan wel zien. 




4-e wedstrijd Senioren 2018: 1 mei 2018

Onze vierde 55+ wedstrijd is op 1 mei gevist. Door de vele regenval en moddersporen van trekkers moest er uitgeweken worden naar een ander parcours. Er kon namelijk niet geparkeerd op het parcours waar normaal gevist zou worden. Er werd dan ook besloten om een ander parcours te nemen en richting Bovensmilde te gaan.

De uitzetters hadden in de stromende regen 2 vakken tussen de 2e en de 4e brug uitgezet,wat achteraf niet nodig was geweest want er melden zich maar 11 vissers.

Nadat een ieder zijn spulletjes bij de waterkant had, klonk het beginsignaal. Al snel wist Joop Post zijn eerste voorn te vangen maar zoals gewoonlijk 'hardlopers zijn doodlopers'.Met verder nog een paar voorntjes bleef het hierbij voor hem. Voor de anderen was het al niet veel beter. Wat wel beter werd was het weer. 

Maar zoals altijd was er vandaag toch weer een winnaar Henk Heins wist met 1260 gr de wedstrijd op zijn naam te schrijven.





3e Wedstrijduitslag Senioren 17 april 2018

Op 17 april was het strijdtoneel aan het NW Kanaal nabij de zuivering (de Punt).

Na de loting ging een ieder naar zijn plek, alleen K. Beuker had moeilijkheden om zijn nummer te vinden. Dit kwam omdat de wedstrijdcommissie een foutje had gemaakt. Maar naar enig overleg werd dit snel opgelost met als gevolg dat er in het A vak 14 vissers zaten en in het B vak 11 vissers. Foutje.....mensenwerk zullen we maar zeggen. 

Naar 3 ,5 uur vissen in een heerlijk zonnetje met hier en daar redelijke vangsten was het weer heerlijk vertoeven aan de waterkant..

Met een gewicht van ruim 12 kilo was ik vandaag de man op het hoogte podium. Hopende dat het weer nog een paar dagen zo aanhoud, zaterdag 21 april is weer de volgende wedstrijd.